(ODBOJKA) Ura igre dovolj za gladko zmago

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
29.10.2022 18:53

Odbojkarice Nove KBM Branika so v vseh prvinah nadigrale ekipo Formisa Rogoza Hoče

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčanke so gladko premagale ekipo Formisa.
Igor Napast

Štajerski obračun v 5. krogu državnega prvenstva odbojkaric med ekipama Nove KBM Branika in Formisa Rogoza Hoče je v Lukno privabil kakšnih 170 gledalcev. Med njimi je bila tudi večja skupina navijačev gostij, ki pa so razočarani odhajali domov. Novinke v ligi so bile veliko slabše od tekmic na drugi strani mreže in porazu se niso mogle ogniti. Po uri igre je bil rezultat 3:0 (25:11, 25:15, 25:10).

V uvodnem nizu je ekipa Formisa delovala nezanesljivo v napadu, obrambi in polju, tako da so gostiteljice zlahka osvajale točke. Po nekaj minutah igre so si priigrale sedem točk prednosti (9:2) in tudi v nadaljevanju tekme niti igre držale v svojih rokah. Pred končnico so branikovke še povišale prednost in brez težav dobile niz. Tudi v drugem nizu je bila pobuda na strani Mariborčank, ki so v vseh prvinah nadigrale rogoško-hoško ekipo. Po rezultatu 6:6 so točke dosegale v serijah in si sredi niza priigrale izdatno prednost osmih točk (17:9). Vsi poskusi gostij, da bi izničile prednost, so bili zaman, mariborska vrsta je še naprej igrala zbrano in odločno in gladko dobila še drugi niz.

Igor Napast

Da odbojkarice Formisa niso sposobne presenečenja, je pokazal tudi tretji niz. Podobno kot v prvem in drugem je njihova igra šepala v vseh prvinah, občasni prebliski pa niso bili dovolj, da bi ogrozile pohod bankirk k zmagi.

V ekipi Nove KBM Branika so se z učinkovitostjo izkazale Ronja Štampar s 13 točkami, Monika Potokar jih je dosegla 11, Tali Lekše in Pia Senekovič po 9 in Lorena Lorber Fijok 8, v ekipi Formisa pa Nika Milošič dosegla 5 točk, Žana Godec in Julija Grubišić Čabo pa po 4.

"To je bila tekma kot vsaka druga. Dekleta so zaigrala tako kot sem pričakoval, igra v vseh nizih je bila na visoki ravni. Igralke so bile aktivne vso tekmo, napak je bilo malo in to se jim je obrestovalo. Igra je dober obet za nadaljevanje prvenstva," je povedal trener Nove KBM Branika Bruno Najdič. "Malo čustev je že bilo, saj sem igrala proti nekdanjim soigralkam. Dokazala sem jim, da napredujem in da sem veliko boljša, kot sem bila. Zmage sem vesela," je dejala odbojkarica Nove KBM Branika Ronja Štampar. "Vemo, kako kakovostna je ekipa Branika, kljub temu pa je poraz previsok. Naše igralke so preveč spoštovale tekmice in to se je poznalo v njihovi igri. To je bil slab dan naše ekipe, verjamem, da bo igra na prihodnjih tekmah veliko boljša," je razložil trener Formisa Miloš Milić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta