(ODZIVI) Krznar nezadovoljen s pristopom ekipe: Boli način, na katerega smo izgubili

Miha Dajčman Miha Dajčman
16.04.2023 21:55

Trener Albert Riera pravi, da so dosegli zastavljen cilj, Sven Šoštarič Karič napovedal, da bo Maribor osvojil pokal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Dosegli smo zastavljen cilj," pravi Albert Riera
Robert Balen

"Čestitam Olimpiji za odlično predstavo in za naslov prvakov. Videli smo dva naša različna polčasa. Prve pol ure smo igrali dobro, nato pa nas je odrezal njihov gol. Ni nam preostalo drugega, kot da bi ši v riziko, a proti Olimpiji se je težko odpreti. V prvih minutah drugega dela smo čakali, nato pa z dvema igralcema višje njim pustili več prostora, ki nam ga ni uspelo zapreti. Drugi polčas je bil z naše strani zelo slab," je premoč Ljubljančanov priznal trener Maribora Damir Krznar.

"Prave ekipe se ne predajo niti pri 0:3, kaj šele pri zaostanku 0:1. Verjel sem, da bomo reagirali, da si bomo želeli. To je največje razočaranje zame, klofuta tudi zame, saj se je zdelo, kot da smo se predali, kar ne bi smelo biti v DNK-ju Maribora," je bil s pristopom ekipe nezadovoljen Krznar in priznal tudi svojo napako: "Boli način, na katerega smo izgubili."

Riera o Olimpiji kot ferrariju

"Zadovoljen sem. Moji fantje so v tej sezoni podrli nekaj rekordov. Ko sem prišel, nisem mogel obljubiti naslova. Na začetku sezone sem dejal, da je Olimpija ferrari. To sem dejal, ker sem videl, kakšne igralce imam na voljo. Nogometašem sem skušal odpreti oči in jim dopovedati, da so sposobni igrati bolje, in uspelo jim je napredovati," je po tekmi dejal trener Olimpije Albert Riera.

Robert Balen
Robert Balen

"Po dveh dneh premora nas znova čaka nov trening. Prvenstvo še ni končano. Čaka nas Gorica, pokal ... Se pogovarjamo o ligi prvakov, evropski ligi, resno?" je v svojem slogu na tiskovni konferenci še dejal španski strateg in pogovor z mediji zaključil z izjavo, da Olimpija na tej tekmi ni imela enajstmetrovke.

Robert Balen
Robert Balen

"Počutim se izjemno. Toliko je adrenalina, sreče, veselja, da se je težko osredotočiti. Dosegli smo zastavljen cilj. Verjetno se ti enkrat v življenju zgodi, da lahko slaviš naslov doma, proti največjemu rivalu. Pred tekmo smo se dogovorili, da moramo biti zreli in mirni. Maribor je pritisnil v prvih 15 minutah, to nas ni vrglo iz tira. Gol nam je dal veter v jadra, lažje je bilo. V drugem polčasu smo pričakovali drugačno reakcijo Maribora, da nas bo stisnil, pa se je povlekel, kar nam ustreza. Izkoristili smo ponujeno. Žogo bi v svoji posesti držali še dodatnih 45 minut," je bil zadovoljen kapetan Olimpije Timi Max Elšnik, ki je po treh letih v Ljubljani dosegel cilj in z izjavami na tiskovni konferenci dal vedeti, da bi lahko kariero poleti nadaljeval tudi drugje.

"Veliko izjav je bilo iz njihovega tabora, da so boljši. To je bilo treba pokazati na igrišču. Mislim, da je zdaj jasno, saj smo slavili na treh derbijih v sezoni. Zaslužili smo si naslov prvaka. Nagrada za mesto, za župana, za klub. Čim več takšnih tekem potrebujemo za slovenski nogomet," je še dejal Štajerec, ki si želi sezono končati tudi z osvojitvijo naslova pokalnega prvaka, v Celju pa bi se še enkrat rad pomeril z vijoličastimi.

"Nobena ekipa v Sloveniji ni boljša od Maribora, niti Olimpija, imeli smo slab dan. Čaka nas še boj za pokal, dvignili ga bomo in upam, da bo to obliž na rane iz prvenstva," je po tekmi dejal Sven Šoštarič Karić, ki ni našel razloga za nemotivirano igro vijoličastih. "Nismo bili videti kot ekipa, to so igralci Olimpije znali izkoristiti. Poraz proti Olimpiji boli, nas in navijače. Čestitke Olimpiji, moralo se je zgoditi slej ko prej. To sezono so bili najbolj konstantna ekipa," je branilec le priznal premoč zeleno-belih v tem prvenstvu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta