(POGOVOR) Jan Repas: Moramo pokazati Aluminiju, kdo smo

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
02.11.2020 07:00

Kako naj Maribor statistično prevlado spremeni v zmage? "Vsi si moramo bolj želeti gola," pred gostovanjem v Kidričevem odgovarja nogometaš vijoličastih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Priložnost, da bi v drugo četrtino sezone v prvi ligi krenili z vodilnega položaja, je šla po zlu. Nogometaši Maribora so po porazu na gostovanju v Murski Soboti padli na četrto mesto, od vrha lestvice so pred desetim krogom oddaljeni skoraj toliko kot od dna. "Srečo imamo, da si tekme hitro sledijo. Čim prej bomo poskušali pozabiti na gostovanje v Murski Soboti," pravi napadalni vezist vijoličastih Jan Repas.

Novo priložnost, da popravijo, kar so izpustili v prvem delu sezone, bodo nogometaši iz Ljudskega vrta imeli danes ob 20.15. Če sodimo po novejši zgodovini medsebojnih dvobojev, je tekmec pravšnji, da 15-kratni slovenski prvaki spet stopijo na zmagovalne tirnice. V Kidričevem se bodo udarili z Aluminijem, ekipo, ki že več kot tri leta čaka na zmago proti podravskim sosedom. Že res, da so šumarji v sezoni 2016/17, prvi po povratku med slovensko elito, ujeli dva velika skalpa, a na zadnjih 13 tekmah proti Mariboru so napraskali le dve točki. V uvodnem krogu nove sezone so padli kar brez boja, z bojkotom tekme v Ljudskem vrtu prepustili zmago vijoličastim. Tokrat bo točke treba potrditi na terenu. In to ne kakršnem koli. "Igrišče je lahko prednost Aluminija. Kolikor se spomnim, je zelo mehko. Težko bo. Aluminij je doma močna in kompaktna ekipa," se zaveda novinec v vrstah Maribora.

Pet uradnih tekem za Maribor je odigral Jan Repas, po 90 minut je dobil proti Muri in na pokalnem gostovanju v Velenju.
Tadej Regent

"Vsakič po zmago. Druge ni"

Zanašanje na zgodovino ne bo dovolj. Če kdaj, to drži v tej nenavadni sezoni. Le devet točk loči prvo Muro od zadnje Gorice, Aluminij je (s tekmo manj) predzadnji, a se lahko že z eno zmago dvigne v zgornjo polovico. Je izenačenost lige za nogometaše varovalka, potrdilo, da poraz, dva ali trije še ne razblinijo upov o naslovu prvaka? "Ne, na vsaki tekmi gremo po zmago. Druge ni. Vidimo pa, da se dogajajo spodrsljaji, vsak lahko premaga vsakogar," ugotavlja Repas. Njegov recept, kako prebroditi trenutno krizo – Maribor v tej sezoni na ligaških tekmah še ni povezal dveh zmag zapored, na 18 dvobojih, če upoštevamo še pripravljalne tekme, pa je le dvakrat ohranil mrežo nedotaknjeno -, je preprost. "Potrebujemo serijo zmag. To ni enostavno, a treba je dati glavo gor in delati, delati, delati. Ko bomo dali maksimum, se bo tudi sreča obrnila k nam," pravi 23-letni Domžalčan.

V Murski Soboti se je vrnil v prvo enajsterico, a zavzel novi položaj. "Trener me je postavil v osrčje zvezne vrste. Tu se dobro počutim, ta pozicija mi ugaja," pravi nekdanji član Domžal in francoskega Caena. Statistična premoč na Fazaneriji je bila slaba tolažba za varovance Maura Camoranesija, prevlade v posesti žoge niso spremenili niti v prave priložnosti, kaj šele v zadetke. Kako to popraviti? "Vsi si moramo bolj želeti gola. Moramo pokazati, kdo smo. Moramo pokazati, da smo Maribor. Vse moramo narediti, da bomo zabijali," odgovarja Repas.

Končno nazaj

Po treh letih legionarstva spet spoznava slovensko ligo. "Vse je zelo napredovalo. Saj vidimo, kako smo vsi izenačeni. Zelo zanimivo še bo," je prepričan nogometaš, ki je trikrat oblekel dres slovenske članske reprezentance.

Andrej Petelinsek

Ekipi se je na treningih pridružil že po spomladanskem koronapremoru, na prve tekme pa je moral počakati do nove sezone. Ni jih (še) bilo toliko, kot je želel, v prvi ligi je za vijoličaste doslej odigral le 188 minut.

"Imel sem nekaj težav zaradi bolezni, bil sem poškodovan. Vedno je bilo nekaj, da se nisem mogel vrniti v normalen ritem. Zdaj sem končno nazaj. Veliko smo trenirali, tudi individualno. Fizično sem dobro pripravljen," zagotavlja. Čeprav Maribor (še) ne blesti, Repas verjame, da se je spomladi odločil za pravo postajo na svoji nogometni poti: "Ko je prišla ponudba, sem vedel, da je Maribor najboljši klub v državi. Nisem okleval."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta