Poleti so se borili za Evropo, danes za pot iz prvoligaškega brezna

Miha Dajčman Miha Dajčman
06.11.2020 07:00

Na stadionu Z'Dežele se bosta ob 17. uri pomerila Celje in Aluminij

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matic Vrbanec (levo) je takoj po prihodu v Celje postal pomemben člen moštva.  
Tadej Regent

Ob koncu pretekle sezone so se Celjani in Kidričani borili za vrh lestvice, v začetku nove imajo oboji težave. Po četrtini sezone se želijo dvigniti z dna lestvice. Aluminij je predzadnji z devetimi točkami in tekmo manj (zadnja Gorica ima točko manj), le točko več od šumarjev imajo na sedmem mestu aktualni prvaki. Grofje imajo po prvih desetih krogih prve lige najslabši izkupiček kateregakoli aktualnega prvaka v zgodovini tekmovanja.

Pomembne točke, zaostanek za vrhom ni velik, bo rumeno-modrim danes na areni Z'Dežele skušal priigrati še v prejšnji sezoni kapetan Aluminija Matic Vrbanec: "Prvenstvo se je šele začelo. Vse ekipe iščemo pomembne točke, zato bo tudi to srečanje zelo pomembno. Da je Aluminij naš nasprotnik, bo zame dodatna motivacija, ne bo pa obremenitev." V tej sezoni je 24-letnik igral na vseh tekmah prvakov, tako na prvenstvu kot v evropskih tekmovanjih, in hitro prevzel pomembno vlogo v moštvu. "Iz tekme v tekmo rastem, tudi ekipa je vedno boljša. Verjamem, da se bomo kmalu vrnili na zmagovalna pota," je optimističen vezist Celja.

"V napadu nismo dovolj konkretni, v obrambi pa imamo težave z obrambo," o razlogih za slabše predstave Celjanov razmišlja Vrbanec, ki se je ekipi pridružil ob koncu prejšnje sezone. Veseli ga, da v taboru državnih prvakov nimajo težav z okužbami z novim koronavirusom, tega ne privošči niti kolegom v drugih moštvih. "Ne le na igrišču, zdaj moramo biti zelo disciplinirani in zbrani tudi zunaj terena," opozarja. Za današnji dvoboj, zadnji pred reprezentančnim premorom, pa napoveduje: "Udarili se bosta dve kvalitetni ekipi. Mislim, da smo mi v prednosti. Igramo tudi doma, zato bodo tri točke ostale v Celju."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta