Pred največjo tekmo Slovenske Bistrice doslej: Tribuna razprodana v pol ure

Borut Planinšič Borut Planinšič
25.04.2023 06:30

NK Kety Emmi & Impol Bistrica z optimizmom pričakuje Mariborčane. Napadalec Jaša Martinčič: "Upam, da bo Žan Vipotnik imel slab dan"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ko je v četrtfinalu padla Rogaška, sta bila trener Goran Stanković in napadalec Jaša Martinčič že pri bistriški misiji polfinale.
Ko je v četrtfinalu padla Rogaška, sta bila trener Goran Stanković in napadalec Jaša Martinčič že pri bistriški misiji polfinale.
Andrej Petelinšek

Kakšen dan v Slovenski Bistrici! NK Maribor pride. In to ne na prijateljsko ali U15 tekmo, kakršnih je bilo zadnja leta kar nekaj. Temveč na pokalni polfinale, ki je za Bistričane čast, veselje, priložnost in ... velik organizacijski zalogaj. VAR, video pomoč sodnikom, obvezen v polfinalu, bo zagotovljen z vsemi kamerami, priključki in napeljavo. Za gostinski del bo z že postavljenimi šotori poskrbljeno. Včeraj je bila na obisku policija in varnostni načrt je izdelan. V pol ure je NK Kety Emmi & Impol Bistrica prodal vseh tisoč vstopnic za tribuno, skupno danes ob 16.30 pričakuje 2000 navijačev. Od tega so 200 vstopnic dali nogometnim prijateljem iz NK Maribor, za viole je zagotovljen poseben sektor za gostujoče navijače. Domača navijaška skupina Attems Boys je sicer razpadla, a njeni člani zdaj hodijo "posamično" navijat za Bistrico. Vse to je projekt, v katerega bo vpreženih tudi petnajst varnostnikov in dvajset rediteljev.

"Tekma, kakršne tukaj še ni bilo," pravi Jaša Martinčič, 21-letni napadalec, proizvod bistriške nogometne šole, ki se je k rdečim vrnil lansko poletje. Vijoličasti danes v Slovenski Bistrici srečajo številne nogometaše, ki so zanje igrali pri kadetih, mladincih. In Martinčič je eden od njih. Za Maribor je pred petimi leti igral tudi mladinsko ligo prvakov s kolegi, kot so Žan Vipotnik, Nino Žugelj, Aljoša Matko. "Dve leti smo igrali skupaj z Vipotnikom, ki je v strašni formi. Upam, da bo tokrat imel slab dan."

Seveda se pri Bistrici zavedajo, da danes naletijo na velikana za slovenske razmere. In brez prvega vratarja bodo. Jaka Dabanović, sin nekdanjega vratarja Maribora Mladena Dabanovića, si je potrgal kolenske vezi in čaka na operacijo. Bi jo že dočakal, a je preložena, ker prvič ni bilo anestezista. Tako bo v vratih najbrž Primož Fridrih, star komaj 18 let. "Ampak če kdo, nas lahko trener Goran Stanković pripravi za boj z Mariborom. On je že osvojil pokal z Olimpijo. Nam, ki smo nekoč igrali za Maribor, pa bo ta tekma dodaten motiv," razlaga Martinčič.

In če se res zgodi šok? Hja, Nogometna zveza Slovenije ne sme ničesar prepustiti naključju, zato se je morala Bistrica truditi z dokazili še za Uefino licenco, potem ko jih je za drugoligaško v prihodnji sezoni že oddala. Kajti nikoli ne veš, kdaj te v seriji presenečenj za vogalom pričaka nogometna Evropa. Da so Bistričani prilezli do polfinala, je v osmini finala padel prvoligaš Bravo. Prav z golom Martinčiča. V polfinalu še vodilni drugoligaš Rogaška, enega ob obeh golov je dal Martinčič. Bi lahko proti Mariboru nadaljeval pokalni niz? "Z največjim veseljem," se nasmehne in spoštljivo poudari, da je Maribor velik favorit.

Nasploh je pri Bistrici vsem odleglo po sobotni zmago nad Nafto. Štiri kroge pred koncem 16-članske druge lige bežijo kranjskemu Triglavu za eno točko, Krškemu in Dobu za devet. Obstanek je, ker izpadeta dva kluba, praktično že zagotovljen. "Zato mirni komaj čakamo na tekmo z Mariborom. To nam bo nagrada za celo sezono. Maribor spoštujemo, a ne bomo se ga bali. Vsi verjamemo, da se da dobiti to tekmo," drzno napove Martinčič. Študent prava v Ljubljani: "Kar nekaj članov našega moštva študira. Večina v Mariboru, jaz v Ljubljani. Naporno je, vožnje, treningi ..." A za dneve, kakršen je današnji, se živi. Za tekmo pred 2000 navijači. "Ni lepšega za nogometaša, kot da je okoli igrišča vse polno. Jaz tako gledane tekme še nisem igral."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta