NK Maribor pred gostovanjem v Slovenski Bistrici: Nikjer ne piše, da drugoligaša ne bo v finalu

Marko Kovačević
25.04.2023 07:00

Maribor se pred polfinalom v Slovenski Bistrici ne otepa vloge favorita, a trener Damir Krznar opozarja, da s pol moči uspeha ne bo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damir Krznar včeraj še ni vedel, ali bo lahko v polfinalu računal na Josipa Iličića. 
Andrej Petelinšek

Nenavadna pot je na predzadnji postaji. Nogometaši Maribora se lahko v finale pokala Slovenije prebijejo, ne da bi enkrat samkrat trčili ob prvoligaša. Danes se ob 16.30 v polfinalu v Slovenski Bistrici udarijo s trenutno 13. ekipo druge lige. "Velik neuspeh, da ne rečem sramota, bi bil, da preko takšnega nasprotnika ne greš v finale. Zagotovo pa ne bo lahko, samo z intenzivnostjo in ritmom, ki smo ga imeli na zadnji tekmi, lahko računamo na zmago," pravi trener vijoličastih Damir Krznar.

V izvidnico k štajerskim sosedom se je mariborska delegacija že odpravila. "Bistrica ima zavidljivo zvezno linijo, zagotovo bo v tem območju tekma zahtevna. Pa tudi zaradi terena, ki je problematičen za hiter pretok igre. Verjamem pa, da so to malenkosti. Na papirju smo favoriti - in to vlogo bomo verjetno potrdili. Nevarno je, ker nas vsi že vidijo v finalu z Olimpijo, a nasproti nam stojita ekipi, ki nimata česa izgubiti in se bosta fanatično borili. Potrpežljivi bomo morali biti, da ta blok prebijemo in pridemo do finala, kakršnega si Slovenija zasluži," poudarja 50-letni Hrvat.

Analitik mu je v bistriški zvezni liniji posebej podčrtal Roka Maherja. 21-letnik v drugi ligi igra kot posojeni član Maribora. "Ni skrivnost, da se je na posoji potrdil. V načrtu je, da se poleti na začetku priprav vrne v naš kader, nato pa je vse na njemu in njegovi konkurenci," o vrnitvi talentiranega vezista razmišlja Krznar. Ne le Maher, v Bistrici je kar nekaj igralcev, ki so se kalili v mariborski šoli. "Pogosto se zgodi, da ima otrok največji motiv, da se pokaže pred očetom. Večkrat smo že bili priča, kako posojeni igralci povzročijo obilico težav matičnemu klubu," na nevarnosti, ki bi jih lahko prinesel dodaten motiv za Nina Kukovca, Domna Zajška, Jašo Martinčiča, opozarja prvi mož mariborskega trenerskega štaba.

Enajstmetrovk v klubu, ki je zadnjič osvojil pokal leta 2016, pred tem pa še osemkrat šel čisto do konca, niso vadili, a se zavedajo, da presenečenja niso izključena. "Pokal je najbolj svečano tekmovanje v državi. Ravno zaradi tega, ker imajo vsi priložnost. Številni jo izkoristijo - in to me res veseli. Nikjer ne piše, da drugoligaša ne bo v finalu. Bog ne daj, da pride tja preko nas," je zaključil Damir Krznar. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta