Predsednik KZS Matej Erjavec: Takšnega obraza reprezentance nisem videl še nikoli

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
15.09.2022 12:51

Predsednik KZS je prepričan, da bi Slovenija na desetih tekmah proti Poljski devetkrat zmagala, Aleksander Sekulić ostaja selektor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Jutro po porazu je pred novinarje stopil le še predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec. Vidno neprespan je priznal, da so z ekipo pred hotelom še dolgo v noč premlevali dogodke, za medije pa je strnil misli: "Predvsem smo žalostni in razočarani. Noč ni bila prespana. Spali smo par ur. Sedeli smo na vrtu pred hotelom – igralci, štab, vodstvo. Skupaj smo poskušali nekako preboleti situacijo."

Poraz je bil še toliko hujši, ker je bila Poljska, glede na to, da je šlo za četrtfinale evropskega prvenstva, res tekmec po meri. No, na koncu se ni izkazalo tako: "Poraz ni bil pričakovan, smo pa vsi vedeli, da je Poljska nevarna in sproščena. O vzrokih za poraz je težko biti pameten. Počakajmo, da naredimo prave analize. Dejstvo pa je, da je reprezentanca prikazala dva obraza: enega katastrofalnega v prvem polčasu oziroma v drugi četrtini in šampionskega v tretji četrtini. Takšnega obraza, kakršen je bil v drugi četrtini, nisem videl še nikoli." Na vprašanje, ali je bila igra preveč odvisna od enega samega košarkarja, Luke Dončića, je dodal: "Saj Luka je vključeval svoje soigralce. Videli ste, da je imel ob velikem številu košev tudi ogromno asistenc. Pa skokov. Težko rečem, da je bilo vse odvisno od njega. Je pa dejstvo, da je naš najboljši igralec."

Saso Bizjak

Reprezentanca je to poletje s porazoma proti Nemčiji v kvalifikacijah za SP in proti Bosni in Hercegovini na EP, pa tudi z vodstvom Belgije v osmini finala EP, že dobila nekaj opozoril. A očitno ta niso zalegla. "Vsaka tekma je poglavje zase. Poraz proti BiH nas je strnil in nam pomagal pri naslednjih treh zmagah. Potem je pa prišla ta tekma s Poljsko. Ena tekma, en dan. Če bi desetkrat igrali, bi devetkrat zmagali," je prepričan Erjavec, ki verjame, da predčasni izpad za zvezo hujših posledic ne bo imel: "Dolgoročno to ni nobena katastrofa. Prepričan sem, da so mladi še vedno navdušeni nad tem, kar so fantje pokazali. Rezultatsko se pač ni izšlo, kot smo pričakovali. Pred desetimi leti bi bili veseli, da smo se uvrstili v četrtfinale, tokrat pa se je od nas pričakovalo veliko več. Žal se ni izšlo."

Po Erjavčevih besedah strokovni štab nadaljuje delo: "Sekulić ima pogodbo z nami do konca naslednjega leta. Pa tudi odličen trener je." Pa kapetan Goran Dragić? "Kaj naj rečem za Gogija …? Samo hvala!" je s solznimi očmi zaključil predsednik KZS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta