Preko Draša do vstopnice za Pariz 2024

Miha Dajčman Miha Dajčman
17.05.2023 06:31

V Mariboru do nedelje 420 badmintonistk in badmintonistov iz 47 držav

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andraž Pungartnik in Mark Koroša se bosta poskušala prebiti na glavni turnir.
Osebni arhiv

Mariborski Draš center od danes do nedelje gosti mednarodni badmintonski turnir serije challenge z nagradnim skladom 15 tisoč dolarjev, ki šteje za svetovno jakostno lestvico. Ker mednarodno prvenstvo Slovenije velja tudi kot kvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Parizu, je mariborski turnir odlično mednarodno zastopan. Pod Pohorjem se bo v petih tekmovalnih dneh na več kot 300 tekmah merilo okoli 420 badmintonistk in badmintonistov iz 47 držav celotnega sveta, tudi favorizirani azijski predstavniki.

Od Slovencev bo v glavnem žrebu med ženskimi dvojicami zaigrala Lia Šalehar skupaj s Švedinjo Maleno Norrman, v mešanih dvojicah Miha Ivančič in Petra Polanc ter med posamezniki s povabilom organizatorja Miha Ivančič. V kategoriji moških dvojic se bosta na glavni turnir skušala prebiti Štajerca Mark Koroša in Andraž Pungartnik. Člana BK Kungota, stara sta 18 in 20 let, sta na minulem državnem prvenstvu v Zgornji Kungoti postala podprvaka.

Pri moških posamezno je prvi nosilec Izraelec Misha Zilberman, 37. na svetovni jakostni lestvici. Pri ženskah je prva nosilka Škotinja Kirsty Gilmour (25.), druga nosilka pa nekdanja številka ena svetovnega badmintona in bronasta na olimpijskih igrah v Londonu, Indijka Saina Nehwal (29.). Brata Christoper in Matthew Grimley iz Škotske sta prvo ime turnirja moških dvojic (39.), v ženskih dvojicah sta prvopostavljeni na turnirju Ukrajinki Elizaveta Žarka in Marija Stoliraenko (43.). Indijca Rohan Kapoor in Reddy Sikki (48.) pa v mešanih dvojicah.

Danes in jutri bodo na igriščih v Drašu potekale kvalifikacije, v petek in soboto bodo na sporedu dvoboji za preboj v nedeljska polfinala, finalni obračuni se bodo v nedeljo začeli ob 14. uri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta