Prepričljiva zmaga mariborskih bankirk

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
19.11.2022 22:26

Odbojkarice Krima so se mariborski ekipi kolikor toliko dobro upirale le v drugem in tretjem nizu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Katera bo uspešnejša - Lorena Lorber Fijok v bloku ali Maja Jovanović v napadu.
Saso Bizjak

S tekmami 8. kroga se je začela druga tretjina državnega odbojkarskega prvenstva. Ekipa Nove KBM Branika Maribor, ki je na lestvici ženske lige za Calcitom druga, je v dvorani Lukna merila moči z vrsto ljubljanskega Krima, ki je na lestvici osma, zadnja. Po pričakovanju so slavile Štajerke, ki so tekmice premagale 3:0 (25:10, 25:20, 25:22).

"Zadovoljen sem z zmago, z igro manj, tako da jo bomo hitro pozabili. Po gladki zmagi v uvodnem nizu so se dekleta preveč sprostila, tako da je bila njihova igra v drugem in tretjem nizu slabša od pričakovanj," je povedal trener Mariborčank Bruno Najdič.

Najdič je v uvodno šesterko postavil nekaj odbojkaric, ki sicer igrajo manj, a so dekleta z igro upravičila njegovo zaupanje. Po rezultatu 3:3 so niti igre prevzele v svoje roke in si hitro priigrale občutno prednost. Po uspešnih napadih Klare Milošič, Anje Farkaš, Monike Potokar, Tali Lekše in Lorene Lorber Fijok je prednost naraščala in sredi niza je bilo 13:5 zanje. Gostiteljice tudi v nadaljevanju niso popuščale, nizale so točke kot po tekočem traku in prepričljivo dobile niz.

Monika Potokar je velikokrat uspešna v napadalnih akcijah.
Sašo Bizjak

Nalet Mariborčank je v drugem nizu pojenjal, igra v polju ni bila več tako zanesljiva in tudi v napadu ne dovolj prodorna, tako da so se Ljubljančanke z njimi enakovredno kosale. Sredi niza so gostje celo povedle s 16:12. Toda sledil je preobrat, za katerega so s točkami poskrbele Potokarjeva, Lekšetova in Lorber Fijokova, saj so skupno dosegle osem zaporednih točk, gostje pa nobene. Pred končnico so Štajerke povedle 22:18 in brez težav obdržale prednost do konca niza.

Mariborska ekipa je pobudo imela tudi v tretjem nizu, a se je ljubljanska do sredine niza krčevito upirala. Ko si je domača vrsta priigrala šest točk prednosti (21:15), je kazalo, da bo brez težav dobila še tretji niz, a se gostje niso dale. Z borbeno igro so se v prelomnih trenutkih približale na točko (23:22), preobrat pa jim ni uspel.

V ekipi Branika so se z učinkovitostjo izkazale Tali Lekše (15 točk), Lorena Lorber Fijok (14) in Monika Potokar (13), v ekipi Krima pa jih je Maja Jovanovič dosegla osem.

"Pomembno je, da smo zmagali, čeprav igra ni bila ravno kakovostna. S svojo igro sem zadovoljna, zasluge zanjo ima tudi podajalka Anja Farkaš, ki je tokrat dobila priložnost za dokazovanje," je dejala najučinkovitejša igralka tekme Tali Lekše. "Uvodni niz smo izgubili gladko, v drugem in tretjem je bila naša igra veliko boljša, a kljub temu nismo ogrozili prepričljive zmage gostiteljic. Točke bomo morali iskati v tekmah z ekipami, ki so nam po kakovosti blizu," je razložil trener Krima Jože Časar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta