Prva liga: Po drami prekinjen niz Olimpije, Srebrenič vodstvo Gorice poziva k plačilu igralcev

Miha Dajčman Miha Dajčman
11.09.2022 19:55

Celjani na krilih Charlesa Ikwuemesija prvi porazili vodilno moštvo lige, v primorskem derbiju dna lestvice boljši Goričani, ki pa imajo finančne težave

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Charlesa Ikwuemesi je sodeloval pri vseh štirih golih Celjanov proti Olimpiji.
Andrej Petelinšek

V derbiju 9. kroga prve lige Olimpiji ni uspelo izenačiti rekorda devetih zmag na začetku prvenstva - Olimpiji je to uspelo v sezoni 1994/1995, Mariboru pa 1999/2000. V knežjem mestu so po prvem polčasu in dveh golih Maria Kvesića zeleno-beli že vodili z 2:0, drugi polčas pa je pripadel Celjanom, ki so na koncu slavili s 4:3. Dva gola je dosegel Charles Ikwuemesi, ki je bil udeležen tudi pri preostalih dveh golih grofov (zadetek Nina Koutra in avtogol Ljubljančanov), končni izid je postavil Rui Pedro.

V dinamičnem dvoboju na Fazaneriji je Mura z 2:1 premagala Koper. Črno-bele je v vodstvo že v tretji minuti popeljal Darick Kobie Morris. V prvem delu je Luka Bobičanec zapravil enajstmetrovko, uspešnejši je bil Adnan Golubović. Prav tako v prvem polčasu je Aris Jašaragić dvakrat zatresel okvir vrat gostiteljev. Na 1:1 je takoj na začetku drugega polčasa izenačil Bede Osuji. Koprčani so bili blizu preobrata, saj so imeli po dobri uri igre enajstmetrovko po prekršku nad Andrejem Kotnikom. Prvi strelec lige je sam izvajal enajstmetrovko in streljal preko vrat. Za veliko slavje Prekmurcev je s prvencem za matični klub v 80. minuti poskrbel branilec Gregor Balačič.

V primorskem dvoboju začelja lestvice je Gorica s 3:1 premagala Tabor. Kraševce je na stadionu Rajka Štolfe v vodstvo popeljal Denis Kouao, še v prvem polčasu sta nato za vrtnice zadela Etien Velikonja in Denis Cerovec, v 92. minuti pa je osmi gol Goričanov v sezoni dosegel Miroslav Iličić. Trener Gorice Miran Srebrenič je po tekmi pohvalil svojo ekipo, vodstvo kluba pa pozval, da nogometaše plača za njihovo delo.

Že v petek so Domžale v občinskem derbiju s 3:1 premagale Radomlje. Kar tri gole na tekmi je dosegel Ivan Durdov, dva v mrežo Radomljanov in enega v lastno mrežo, za gostitelje Domžalčane je še en gol dosegel Borna Barišič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta