Prva liga: Prvaki nad vodilne, Domžale dotolčene

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
02.11.2020 07:00

Danes ob 17. uri bo v nogometnem državnem prvenstvu Mura gostila Celje, Domžalčani pa so konec tedna znova priznali premoč virusu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi v celjski šampionski sezoni so Sobočani vselej našli recept, kako ustaviti (skorajšnje) prvake.
Edi Einspieler

Vodilni v državnem prvenstvu proti aktualnim državnim prvakom. Mura proti Celju. To bi moral biti derbi kroga, pa obstaja zadržek. Če so Prekmurci oktobrski zmagovalni post vendarle prekinili proti Mariboru, Celjani še vedno ne najdejo poti iz krize. Na lestvici so osmi, od dna jih loči ena sama točka. A po drugi strani tudi do vrha, do Mure, ni veliko – osem točk. Grofe po odhodih Daria Vizingerja in Mitje Lotriča muči predvsem učinkovitost napada, drugega najslabšega v ligi. Kot kaže, tudi trener leta, Dušan Kosič, rešitve ne najde – nazadnje je spet poskusil celo s 16-letnim Tomom Kljunom, najmlajšim prvoligašem v celjski zgodovini. Obenem so po novi pogruntavščini gostovanja v Murski Soboti spet vroča, saj na Fazaneriji iz zvočnikov odmevajo vnaprej posneti navijaški napevi in vzkliki, ki dvigujejo atmosfero. Na obeh medsebojnih tekmah v tem koledarskem letu je Mura državne prvake premagala, in to s kar dvema goloma razlike (3:1 doma in 0:2 v gosteh).

Dokler ne premagajo novega koronavirusa, pa se s tekmeci ne bodo mogli tolči Domžalčani. Že 25. oktobra, pred tekmo z Muro, so v moštvu odkrili deset okuženih. Vse nadaljnje tekme do 7. novembra in gostovanja v Mariboru so bili tako prestavljeni, vsi nogometaši pa so šli v samoizolacijo, da se okužba ne bi širila v moštvu. Ni pomagalo – testiranja v začetku in na koncu minulega tedna so prinesla dodatnih osem okužb (samo v nedeljo šest), večinoma med nogometaši. Tudi tistimi, ki so proti Muri zaigrali. V klubu so tako skupno našteli že 18 pozitivnih primerov. No, za zdaj gostovanje pod Kalvarijo ostaja na urniku; okuženi nogometaši gredo v desetdnevno samoizolacijo, zdravi in tisti, ki so virus preboleli, pa se bodo vrnili na trening. Deseti krog prvenstva se bo sicer sklenil s torkovima tekmama na Primorskem.

Spored 10. kroga – danes ob 17. uri: Mura – Celje, ob 20.15: Aluminij – Maribor; jutri ob 16. uri: Koper – Tabor, ob 18. uri: Gorica – Olimpija; dvoboj Bravo – Domžale je prestavljen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta