Prva okužba s koronavirusom v vrstah NK Maribor: Bo ekipa morala v karanteno?

M.K.
12.10.2020 09:48

Iz Ljudskega vrta so sporočili, da je bil na testiranju na novi koronavirus v mladi reprezentanci pozitiven tudi napadalec vijoličastih Aljoša Matko

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljoša Matko se uveljavlja v prvi ekipi vijoličastih.
Andrej Petelinšek

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je po pripravljalni tekmi proti Albaniji ostala še brez dvoboja proti sogostiteljici prihajajočega evropskega prvenstva Madžarski. Razlog? V reprezentančnem taboru so po testiranjih ugotovili še pet pozitivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Vodstvo Nogometne zveze Slovenije je po posvetu s selektorjem Primožem Gliho odpovedalo jutrišnjo tekmo in razpustilo reprezentanco, ki se je pripravljala v Mariboru.

Med petimi pozitivnimi primeri je tudi nogometaš NK Maribor, so sinoči sporočili iz Ljudskega vrta. "Ob testiranjih naših nogometašev v mladi slovenski reprezentanci so bili prvi testi negativni, med ponovnim testiranjem pred predvidenim dvobojem z Madžarsko pa je med petimi člani s pozitivnim testom tudi predstavnik NK Maribor, Aljoša Matko," so sporočili.

Ker se je mladi napadalec prejšnji teden pripravljal z reprezentanco, pozitiven primer ne bo vplival na aktivnosti prve ekipe vijoličastih. "Aljoša Matko je namreč po razkritju rezultatov testiranja v samoizolaciji, prav tako tudi preostali naši udeleženci akcije selekcije U21 (Jan Mlakar, Luka Koblar in Žan Kolmanič), ki bodo pred priključitvijo klubskim treningom opravili ponovno testiranje," so še sporočili iz NK Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta