Razburljiv finale evrolige Nikoli ne odpiši veteranov, Real je evropski prvak

Mar.K
21.05.2023 21:30

Sergio Rodriguez in Sergio Llull v zadnjih sekundah zlomila Olympiakos, Real je enajstič evropski prvak

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po letu 2018 so Madridčani spet na evropskem košarkarskem prestolu.
Reuters

Skupno enajstič in prvič po letu 2018, ko jih je do naslova odpeljal Luka Dončić. Košarkarji Real Madrida so znova evropski prvaki. Pobrali so se, čeprav so v četrtfinalu proti Partizanu v zmagah že zaostajali z 0:2, na turnirju najboljše četverice evrolige v Kaunasu najprej v polfinalu preskočili večne rivale iz Barcelone, v razburljivem finalu pa ugnali še grški Olympiakos. V obračunu, ki ga je sodil Mariborčan Sašo Pukl, so bili Madridčani boljši z 79:78

V prvi četrtini je precej bolje kazalo Olympiakosu, ki si je na krilih razpoloženega bolgarskega reprezentanta Saše Vezenkova, ki je tekmo sklenil z 28 točkami, nabral že 12 točk prednosti, a sta veteran Rudy Fernandez in Hrvat Mario Hezonja poskrbela, da se je prednost grške ekipe pred začetkom druge četrtine stopila na sedem točk (24:17). V drugi četrtini je Real ujel in celo prehitel Olympiakos, na odmor pa sta se finalista odpravila povsem poravnana (45:45).

V drugem polčasu se je zgodba ponovila. Olympiakos, ki je šestič igral v finalu, lovil pa svoj četrti naslov, je na koncu tretje četrtine vodil s 63:59. Ko je enako prednost zagrabil 40 sekund pred koncem tekme, se je že zdelo, da je finale odločen. A s tem se nista strinjala izkušena realovca. Najprej je Sergio Rodriguez, s 15 točkami najboljši strelec moštva, s trojko Špance vrnil v igro, tri sekunde pred koncem pa je Sergio Llull z metom s polrazdalje dokončal preobrat. Olympiakosu se je ponudila priložnost za še en preobrat, a je Kostas Sloukas zgrešil met v zadnjem napadu in slavje kraljevega kluba se je lahko začelo. Za najkoristnejšega igralca finala je bil izbran Realov center Walter Tavares. V tekmi za tretje mesto je bil Monaco z 78:66 boljši od Barcelone.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta