Roland Garros: Za zmago moraš ostati v realnosti

ug
01.06.2023 20:04

Peti dan peščenega grand slama sta z maratonskim dvobojem, petih najdaljšim v zgodovini turnirja, zaznamovala Italijan Janick Sinner in Nemec Daniel Altmaier.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tamara Zidanšek se je tudi v igri parov poslovila v prvem krogu. 
Epa

Tamara Zidanšek, ki je v začetku tedna izpadla iz posamičnega dela peščenega grand slama, se je z Egipčanko Mayar Sherif po ogorčenem boju poslovila še v parih. Po dveh urah in 44 minutah sta ju s 7:5, 5:7 in 6:4 izločili Madžarka Anna Bondar in Belgijka Greet Minnen. Še več so za svoj denar dobili gledalci dvoboja Janick Sinner - Daniel Altmaier. Da zna biti razburljiv, je napovedal že prejšnji na OP ZDA, ki je šel v pet nizov.

Ta je bil še daljši, s 5 urami in 26 minutami peti najdaljši v zgodovini Rolanda Garrosa, in bolj dramatičen. S 6:7 (0), 7:6 (7), 1:6, 7:6 (4), 7:5 je osmega nosilca izločil 24-letni Nemec, za kar je moral v četrtem nizu rešiti štiri žogice za zaključek dvoboja. V petem se je reševal tri leta mlajši italijanski tenisač. Najprej je ob začetnem udarcu Nemca izenačil na 5:5, nato se vrnil po 0:40 pri 5:6, Almaier pa je le izkoristil peto zaključno žogo. "Da pri vsaki točki daš vse od sebe, te drži v realnosti. Neizmerno rad imam tenis," je zmagovalec, 79. igralec sveta, ki ni mogel zadržati solz, razkril recept za uspeh. OP Francije je njegov najuspešnejši grand slam, le v Parizu se je že prebil čez prvi krog, drugič po letu 2020 je v četrtem. "Ne vem, če je bil to zgodovinski dvoboj, si ga je pa zapomniti. Obožujem pesek, tu so nore emocije."

Sinner je bil najvišje postavljeni igralec, ki se je poslovil v petem dnevu, po njegovi poti so šli še Avstralec Alex De Minaur (18. nosilec), Američanka Madison Keys (20.), Hrvatica Dona Vekić (22.). Pet nizov je za slavje potreboval rojak slednje Borna Čorić (15.), enega manj lanski finalist Norvežan Casper Ruud (4.), gladko pa so šli skozi Iga Swiatek (1.), Elena Ribakina (4.), Ons Jabeur (7.). 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta