S počitnic Gajser spet na stopničke

šr
17.07.2022 20:40

Tim Gajser je na Češkem prvič letos osvojil tretje mesto in je na dobri poti do četrtega naslova svetovnega prvaka v kraljevskem razredu motokrosa

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zanesljivo in brez velikega tveganja je vozil Makolčan v Loketu. 
Robert Balen

Po poletnih počitnicah so se na tekmovanja vrnili motokrosisti v svetovnem prvenstvu. V Loketu na Češkem je bila trinajsta dirka sezone in Tim Gajser se je desetič uvrstil na stopničke. Po osmih zmagah in enem drugem mestu je bil v razredu MXGP prvič letos tretji. Prehitela sta ga voznika Yamahe, Švicar Jeremy Seewer, in Francoz Maxime Renaux. Makolčan po dveh tretjinah sezone še vedno krepko vodi v skupnem seštevku in je na dobri poti do četrtega naslova prvaka v kraljevskem razredu.

Slovenski šampion je zelo dobro odpeljal že sobotne kvalifikacije, v katerih je zaostal le za Seewerjem. Na drugem mestu je tudi začel in končal prvo dirko. Na startu je bil boljši Španec Jorge Prado, na cilju je bil pred njim Seewer. "Morda sem na začetku malo preveč poskušal na silo. Proga je nekoliko zaprta, čudna in nepredvidljiva, zato je treba biti pozoren in previden. Malo mi je tudi zategnilo roke in do konca ni bilo enostavno," je dejal Tim Gajser. V drugo tekmo se je podal malce slabše, na prvem ovinku je bil peti, a je hitro dva prehitel, nato pa vse do cilja ostal za Francozom in Švicarjem, ki sta ga prehitela tudi v skupnem seštevku in mu preprečila, da bi sploh prvič slavil na Češkem. Najboljši je bil pred tremi in šestimi leti na drugem mestu, so pa to že njegove četrte stopničke v Loketu. Zelo dober je bil tudi Jan Pancar v razredu MX2. Po sedmem mestu v kvalifikacijah je dirki končal na 16. in šestem mestu, skupno pa končal kot enajsti.

Štirinajsta dirka sezone bo čez sedem dni v Lommelu v Belgiji.

Rezultati, prva dirka: 1. Jeremy Seewer (Švica/Yamaha) 35:32,284, 2. Tim Gajser (Slovenija/Honda) +7,283, 3. Maxime Renaux (Francija/Yamaha) 14,721; druga dirka: 1. Renaux 35:34,878, 2. Seewer +3,257, 3. Gajser 11,975; VN Češke: 1 Seewer 47 točk, 2. Renaux 45, 3. Gajser 42; svetovno prvenstvo (13/19): 1. Gajser 577 točk, 2. Seewer 452, 3. Jorge Prado (Španija/GagsGas) 442, 4. Renaux 410.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta