Še en alarm več za Šulerja, Karanovića in vodstvo Maribora: Vijoličasti proti Domžalam poraženi šestič zapored

Miha Dajčman Miha Dajčman
14.08.2022 22:17

V 5. krogu prve lige so Domžale s 3:2 ob Kamniški Bistrici premagale aktualne prvake, ki po štirih porazih na petih prvenstvenih tekmah ostajajo na dnu lestvice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčani so dosegli gol po 342 minutah, toda znova klonili. 
Bobo

Kaj se mora Mariborčanom v začetku te sezone še zgoditi, da se bodo v pisarnah Ljudskega vrta odločili za spremembe, ki bodo vijoličaste vrnile (vsaj) na pot izpred mesecev? Ob Kamniški Bistrici je Maribor nocoj doživeli šesti poraz zapored, Domžale so bile od 16-kratnih državnih prvakov boljše s 3:2. Rumeni so pod vodstvom Simona Rožmana, nekdanjega trenerja Maribora, Štajerce na domači zelenici premagali po maju 2019, ko je bil Rožman pravtako na klopi Domžal.

Iz tabora vijoličastih so pred tekmo z rumenimi sporočili, da so dan pred občunom na seznam poškodovanih dodali še Danijela Šturma (poškodovani so še Martin Milec, Aleks Pihler, Ažbe Jug in Max Watson). Radovan Karanović pa je tokrat na začetku tekme na klopi pustil Roka Baturino, Gregorja Sikoška in Ivana Brnića. V napadu je tako začel Rok Sirk, Šošarič Karić se je s sredine obrambe premaknil na položaj levega bočnega branilca, od prve minute pa je prvič v tej sezoni začel osrednji branilec Luka Uskoković. Znova je od prve minute igral tudi Žan Vipotnik.

Bobo

Bolj nevarni so bili na začetku tekme Domžalčani, ki so si v prvih petih minutah priigrali dve veliki priložnosti, ob drugi so 16-kratni prvaki žogo izbili z golove črte. V 9. minuti so gostitelji povedli. Po prodoru Ivana Durdova z leve strani je posredoval Menno Bergsen, napad Domžalčanov pa se je nadaljeval in končal uspešno z golom debitanta Franka Kovačevića. Mariborčani so odgovorili z izenačenjem v 15. minuti. Uskoković se je odločil za dolgo podajo, Tilen Klemenčič je slabo posredoval in Sirk se je z Ajdinom Mulalićem znašel v dvoboju ena na ena. Strel Korošca je vratar Domžal obranil, odbito žogo pa je nato Sirk v gol poslal z ramo. Sreča, ki po besedah trenerja Radovana Karanovića na zadnjih tekmah ni bila na strani slovenskih prvakov, se je za trenutek le nasmehnila vijoličastim.

Mariborčani so po golu na Bonifiki za nov zadetek potrebovali 342 minut rednega dela igre. Po golu Sirka so bili Domžalčani manj dominantni, a še vedno boljši od vijoličastih. V tem slogu so gostitelji začeli tudi drugi polčas. V 50. minuti je za 2:1 zadel Durdov, ki je izkoristil lepo podajo v sredino po hitri akciji na desni strani, ki so jo Rožmanovi varovanci začeli po podaji iz avta, ko se je zdelo, da obramba vijoličastih ni bila osredotočena na dogajanje na igrišču.

Bobo

Po vodstvu Domžal Maribor ni prevzel pobude na igrišču, kar se vijoličastim zdaj dogaja že redno. Do nevarnih priložnosti so prihajali gostitelji, eno od teh so izkoristili v 84. minuti. Za 3:1 je bil natančen rezervist Nik Perc. Vijoličastim je upanje v preobrat in boj za vsaj točko vlil Marko Božić, ki je dosegel gol za 3:2 v 94. minuti.

Maribor ima po petih prvenstvenih krogih le tri točke in ostaja na dnu lestvice s štirimi porazi. Domžale so z osmimi točkami na tretjem mestu.

V četrtek se bo Maribor v Ljudskem vrtu na prvi tekmi play-offa za konferenčno ligo pomeril z romunskim Clujem.

Odzive po tekmi najdete na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta