Sebastijan Škorc: Videli ste, s kakšno pomlajeno zasedbo smo začeli

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
05.10.2022 21:23

Ekipa Merkurja Maribora državno prvenstvo začela s porazom proti Prekmurcem brez osvojenega niza

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčani so razočarani zapuščali parket. 
Igor Napast

Mariborski in soboški odbojkarji so v pretekli sezoni odigrali več medsebojnih tekem, nazadnje v končnici državnega prvenstva, ko sta se ekipi pomerili za tretje mesto. Z 2:0 v zmagah so bili boljši Mariborčani. Tokrat so se Sobočani oddolžili z zmago s 3:0 (25:21, 25:21, 25:23).

"Videli ste, s kakšno pomlajeno igralsko zasedbo smo začeli prvenstvo. To je igra, kakršno premoremo v tem trenutku. Še bolj bomo morali trenirati in se truditi. Na drugi strani mreže je bila izkušena ekipa, ki je v odločilnih trenutkih pokazala svojo moč," je povedal trener Merkurja Maribor Sebastijan Škorc. V igralskem kadru obeh ekip je prišlo do občutnih sprememb, še posebej pri Merkurju, ki ga je zapustilo kar deset igralcev. Prav toliko jih je tudi prišlo, med njimi Kanadčan Connor McConnell, ki je v pretekli sezoni igral za Panvito Pomgrad, slednjo pa sta okrepila bosanska reprezentanta Nenad Šormaz in Marko Milovanović.

Prekmurci so tekmo začeli zelo uspešno, povedli s 4:0, pri 5:5 pa so jih Mariborčani ujeli in pri 9:8 povedli. Po nekaj napakah gostov so prednost povišali na tri točke, toda sledil je novi preobrat z vodstvom Sobočanov (19:18), ki do konca niza prednosti niso več izpustili iz rok. Značilnost uvodnega niza so bile številne napake pri izvajanju začetnih udarcev. Pogoste so bile tudi v drugem, igralci obeh ekip so kar tekmovali, kdo bo žogo večkrat udaril v avt ali mrežo. Manj so jih naredili gostje, ki so imeli pobudo na igrišču, gostitelji pa so bili nezanesljivi tudi v obrambi. Prekmurci so ves čas vodili za točko ali dve, v končnici so povedli za štiri točke in niz mirno pripeljali h koncu. Največ zaslug za to so imeli razpoloženi Nenad Šormaz, Jakob Rojnik in Marko Milovanović, ki so domala vsak napad končali s točko.

Kljub zaostanku Mariborčanov ni zajelo malodušje in v tretjem nizu so zaigrali kot prerojeni. Povedli so s 7:1, nato pa je njihova vnema nenadejano pojenjala in pobudo so začeli prevzemati Sobočani, ki so pri 12:12 izničil prednost tekmeca, nato pa povedli za točko. V nadaljevanju je bila igra izenačena, pri vodstvu gostov z 20:19 je Žiga Kumer dobil rdeči karton zaradi ugovarjanja sodniku in Prekmurci so osvojili točko brez boja, nato pa prednost dveh obdržali do konca tekme. "V Maribor smo pripotovali po točke in zadovoljen sem, da smo jih osvojili. V vseh treh nizih smo bili boljši in zasluženo zmagali," je dejal trener Panvite Pomgrada Dejan Fujs.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta