Slovenci kot brzovlak mimo Poljakov

Bojan Bauman Bojan Bauman
14.01.2023 22:05

Druga zmaga Slovencev, tokrat proti domačinom, ki so pred 11.000 navijači doživeli prepričljiv poraz z 23:32.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Zelo dober prvi polčas na tekmi z domačini, Poljaki. Slovenci so pokazali obraz, ki smo ga na zadnjih predstavah skorajda pozabili. Najprej so izjemno dobro prenesli pritisk polne dvorane, ko je bilo 11.000 navijačev proti njim, zanje le stotinja. Zelo dobro so delovali v obrambi, ko je bilo treba zaustaviti visoke poljske napadalce. Blaž Blagotinšek si je v centralnem obrambnem bloku sicer že v dvanajsti minuti priigral dve izključitvi in ga selektor Uroš Zorman v prvem polčasu ni več poslal na igrišče. Sledile so minute izenačene igre in zadetkov Poljakov iz razdalje. A sta ga Nejc Cehte in Štefan Žabič dovolj hitro kvalitetno nadomestila.

Po uvodnih napakah v napadu, ko so podaje letele v roke Poljakom, so naši izboljšali tudi igro v napadu. Pri tem so jim pomagali poljski rokometaši, ki so postavili sicer v zadnjem času vse bolj popularno obrambno linijo, pomaknjeno iz šestmetrske na devetmetrsko črto. To je učinkovit ukrep obrambe v trenutku, ko je treba zaustaviti uspešne napadalce iz zunanjih linij. A v naši ekipi praktično ni nikogar, ki bi bil res grožnja iz razdalje. Izjema je le Borut Mačkovšek, ki pa v napadu igra zelo malo. V tem primeru pridejo do izraza hitri napadalci, ki prodirajo na šestmetrsko črto. Bombač, Vlah, Dolenec, Janc, Ovniček, so pravi specialisti za takšne akcije in te so uprizarjali v prvem delu tekme, ki so ga dobili s šestimi goli razlike (17:11).

Reuters

V drugem delu tekme so naši Poljake povsem zasenčili, dvajset minut pred koncem tekme je bilo že plus devet golov (23:14) in dve točki, ki jih bodo prenesli na glavni turnir, sta bili že skorajda vknjiženi. Tri minute zatem je Blaž Janc Poljakom prestregel žogo in zatresel nebranjeno mrežo, saj so nasprotniki napadali s sedmimi v polju in brez vratarja. Blagotinšek je bil znova v igri, neprebojen v obrambi in tokrat učinkovit tudi v napadu. No, ko ga je selektor Zorman poslal v napad. Ko so imeli Poljaki igralca manj v igrišču, je pogosto stal na svoji polovici igrišča, medtem ko je ostalih pet slovenskih napadalcev igralo proti petim Poljakom in jih preigravalo. Zelo uspešno. Videti je bilo smešno, a je bilo učinkovito.

S kakšno popotnico so prišli na Poljsko? Zelo slabo. Sedaj je to za njimi, pred njimi so lahko velike stvari. Naslednji nasprotnik so olimpijski prvaki Francozi, kjer bodo imeli že tudi prvo zaključno žogo za četrtfinale. Na glavnem delu turnirja se srečajo s skupino A, v kateri so Črnogorci, Iranci, Čile in Španci. Iz skupine se v četrtfinale uvrstita prvi dve ekipi v skupini.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta