Slovenci letos prinesli manj medalj, a več zlata

STA
06.07.2022 15:41

Slovenski športniki so v alžirskem Oranu na sredozemskih igrah osvojili 23 odličij, od tega šest najžlahtnejšega leska

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plavalka Janja Šegel je bila najuspešnejša Slovenka s tremi zlatimi in srebrno medaljo.
Marton Monus

Slovenski športnice in športniki so na 19. sredozemskih igrah v Oranu v Alžiriji osvojili 23 medalj, kar je veliko manj kot pred štirimi leti v Tarragoni (36 medalj), a so bile v Španiji le štiri zlate, tokrat pa jih je bilo šest najžlahtnejšega leska. Tri zlate so bile dosežene v bazenu, pri vseh je bila udeležena Janja Šegel, s tremi zlatimi in srebrno medaljo najboljša slovenska udeleženka iger, na katerih so plavalci skupaj osvojili kar deset medalj, dve v štafetah. Po štiri medalje sta osvojili še Katja Fain in Neža Klančar.

Po prvih mestih so posegli še judoist Vito Dragič, namiznoteniški igralci Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar, ki so ubranili ekipno zlato, in atletinja Neja Filipič v troskoku. Slednja je bila četrta še v skoku v daljino. Na tem tekmovanju je bilo sicer zelo veliko četrtih mest, med drugim so po trikrat stopničke za las zgrešili v gimnastiki in balinanju.

V atletiki in plavanju je Slovenija osvojila 13 medalj, več kot polovico. Tri odličja so bila osvojena še v strelstvu, dve bronasti posamezno in v mešanih ekipah sta prispevala Živa Dvoršak in Luka Lukič. Dve srebrni medalji, posamično in v štafeti, je osvojila še atletinja Anita Horvat.

"Mislim, da smo dosegli dobre rezultate. Imeli smo mlado ekipo, na številnih tekmah je res zelo malo manjkalo do odličij. Igre smo opravili uspešno. Izjemno so nastopili plavalci, ki so prišli zelo dobro pripravljeni in motivirani, dobro so nastopili še atleti in strelci, kolajne pa smo osvojili še v nekaterih drugih panogah," je ocenil Blaž Perko, generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije, tudi član izvršnega odbora Mednarodnega komiteja sredozemskih iger (ICMG).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta