Spektakel odločil Matevž Skok

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
04.09.2022 21:05

Prvo rokometno lovoriko v novi sezoni je osvojilo Gorenje Velenje. Superpokalna drama se je končala šele po izvajanju sedemmetrovk

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rokometaši iz Velenja so v Gornji Radgoni osvojili četrto superpokalno lovoriko v zgodovini.
Andrej Petelinšek

S tradicionalnim superpokalom se je začela rokometna sezona. Za prvo lovoriko sta se udarila stara znanca, državni prvak Celje Pivovarna Laško in nosilec pokalne lovorike Gorenje Velenje. Če je bil za ekipi, ki že vrsto let predstavljata najboljše, kar lahko ponudi slovenski rokomet, nedeljski obračun že 126. medsebojni, pa je takšno raven prvič gostila povsem nova športna dvorana v Gornji Radgoni. Superpokalni obračun je bil sploh prvi dogodek v tej nekaj več kot pet milijonov vredni investiciji.

V tekmo, ki je vseskozi potekala v odličnem vzdušju razprodane dvorane, so bolje vstopili rokometaši iz Velenja. V 8. minuti so tudi po zaslugi dobre obrambe in razpoloženih Domna Tajnika in Timoteja Grmška v napadu prvič povedli s tremi goli razlike (3:6). Veliko negodovanja, predvsem Celjanov, je bila deležna sodniška dvojica (Igor in Dejan Ivančič). Pritožbe so letele zlasti po drugi zaporedni dvominutni kazni Domna Kneza. Prednost Velenjčanov pa ni trajala dolgo, Celjani so v drugem delu prvega polčasa z delnim izidom 3:0 prišli do izenačenja. Brez težav bi lahko tudi povedli, če bi bili bolj razpoloženi v obrambi in če ne bi med vratnicama Gorenja stal Matevž Skok. Do konca prvega dela se rezultat ni bistveno spremenil, na odmor so z golom prednosti (18:19) odšli Velenjčani.

Celjani, ki v drugi polčas niso vstopili, kot bi si želeli, so kaj hitro izgubili še krožnega napadalca Matica Suholežnika, ki sta mu sodnika pokazala rdeči karton. Velenjčani so spet povišali prednost in niso dovolili Celjanom, da bi se približali. Da ima obračun veliko težo, se je kazalo v grobi in brezkompromisni igri, ki je vodila v številne izključitve na obeh straneh. Ekipi sta v zadnjih deset minut vstopili skoraj poravnani, boj pa ni potekal le na parketu, temveč tudi na tribuni, kjer so navijači kar tekmovali, kdo bo bolj glasen.

Andrej Petelinsek

Napetost se je do izteka igralnega časa stopnjevala, ob izteku rednega dela je bil junak Celjanov bil Ante Ivanković, ki je v zadnji sekundi s skoraj nemogočim strelom z devetih metrov izenačil. Obračun so tako odločali streli s sedmih metrov, kjer so Velenjčani slavili predvsem zaradi razpoloženega vratarja Matevža Skoka, ki je ubranil kar tri od prvih štirih celjskih strelov, slavje Gorenja pa se je lahko začelo. V ekipi Gorenja se je še zlasti izkazal tudi Domen Tajnik, ki je bil z 12 zadetki najboljši strelec in najkoristnejši igralec superpokalnega obračuna. Pri Celjanih je največ zadetkov, devet, vknjižil kapetan Aleks Vlah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta