Spomin na zlate čase celjskega rokometa: V Zlatorog prihaja Barcelona

Bojan Bauman Bojan Bauman
10.06.2022 07:01

Novi državni prvaki v rokometu sezono zaključujejo v soboto, ko gostijo Barcelono

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
David Razgor je proti Barceloni dosegel enega prvih zadetkov v članski konkurenci; v soboto se bo na tekmi z njo poslovil kot igralec.
Sherpa

Za celjskimi rokometaši je sezona, v kateri so naslov državnih prvakov vrnili v domačo vitrino - uspelo jim je še 25. v samostojni Sloveniji. Titula jim na široko odpira tudi vrata v Evropo, kjer že imajo zagotovljen nastop v skupinskem delu evropske lige. Uprava kluba pa se je odločila zaprositi tudi za članstvo v elitni ligi prvakov. Vmes so dobili novega direktorja kluba, 38-letnega Slovaka Miroslava Benickyja, ki ga čaka veliko dela pri sestavljanju nove ekipe in denarni sanaciji kluba.

Celjani so naslov proslavili že pred tednom, sezono pa bodo zaključili v soboto, ko jim pride v goste slovita Barcelona. Z njo bodo v dvorani Zlatorog in pred njo obujali najboljše čase kluba na prelomu stoletja, ko je Celje med drugim postalo evropski klubski prvak. Gostje se bodo celjski publiki ob 16.30 predstavili na odru pred dvorano. Deset minut zatem bodo trener Carlos Ortega ter Slovenca v španski vrsti Blaž Janc in Domen Makuc govorili o ciljih ekipe na zaključnem turnirju lige prvakov. Gostje se namreč pripravljajo na finalni turnir čez teden dni v nemškem Kölnu.

Barca bo kmalu oder pred dvorano prepustila Celjanom - trenerju Alemu Toskiću, kapetanu Davidu Razgorju, ki se na tej tekmi poslavlja od igralske kariere in prevzema naloge pomočnika trenerja prve ekipe, ter organizatorju igre Aleksu Vlahu. V nadaljevanju se bodo predstavile mlajše selekcije. Ob 17.30 bodo dogajanje pred dvorano končali s predstavitvijo novincev v ekipi.

Po tekmi se bo vodstvo kluba zahvalilo osmim igralcem, ki zapuščajo ali so že zapustili klub. Hitro po tekmi bodo iz Celja odpotovali tudi gostujoči rokometaši, ki jih konec prihodnjega tedna v polfinalu turnirja četverice čaka ekipa Kiela. Katalonci sicer branijo naslov iz lanske sezone, ko so bili izjemno suvereni in so tekmovanje končali brez poraza. V tej sezoni so sicer moštvo pomladili, a jim je po zaslugi Luke Cindrića, Dike Mema, Gonzala Pereza de Vargasa, Aleixa Gomeza in ostalih uspelo zadržati stik z najboljšimi evropskimi ekipami.

Celje in Barcelona sta se v zgodovini pomerila šestnajstkrat, Celjani so dobili le štiri tekme. Barca je s 25 nastopi eden najbolj tradicionalnih klubov lige prvakov. Ima devet naslovov prvakov, kar je največ med vsemi klubi. Poleg tega je dvakrat osvojila še pokal pokalnih zmagovalcev in enkrat pokal EHF. Je 29-kratna španska prvakinja. Kapetan Celjanov David Razgor, ki si je tekmo s tako eminentnim nasprotnikom izbral za slovo od tekmovalne kariere, pravi: "Težko bi si zamislil bolj interesantno ekipo, kot je Barcelona, za mojo zadnjo tekmo v karieri. V mladosti so bili trn v peti Celju, ko je naskakovalo evropski vrh, a sem jih hkrati tudi občudoval. Desetletje kasneje sem imel privilegij igrati v ligi prvakov in proti njim sem dosegel ene prvih zadetkov v začetkih moje članske kariere."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta