Tretji zaporedni poraz zmajev, proti Bodučnosti povedli le enkrat

zom
23.10.2022 19:00

Cedevita Olimpija je v ligi ABA izgubila na gostovanju pri Budućnosti (80:74)

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako učinkovitih potez Ljubljančanov je bilo premalo.
Budućnost Voli/filip RoganoviĆ

Cedevita Olimpija je doživela že tretji zaporedni poraz, po dveh v evropskem pokalu (73:81 proti Bursasporu in 76:94 proti Cluju) še prvega v ligi ABA. Na domačem igrišču je bila boljša Budućnost z 80:74.

Ekipi sta bili večji del dvoboja izenačeni, a zmaji so povedli le enkrat - ko je Marko Jeremić takoj po začetku tretje četrtine zadel trojko za 61:60. Sicer pa so bili večji del tekme v ospredju gostitelji, ob koncu prve četrtine celo za enajst točk (21:10), v končnici pa so poskrbeli, da ta ni bila preveč napeta. S tem si prišli do svoje tretje zmage na štirih tekmah, Olimpija ima dve na treh. Eno tekmo, v prejšnjem krogu, je namreč preložila zaradi koronavirusa, ki je verjetno tudi delni krivec za niz treh porazov.

Tudi tokrat zasedba ni bila popolna: manjkali so Lovro Gnjidić, Karlo Matković in Jan Kosi, še vedno poškodbo mišice celi reprezentant Zoran Dragić. Se je pa po bolezni vrnil organizator igre Yogi Ferrell in prispeval 17 točk, še uspešnejši je bil njegov soigralec in rojak Josh Adams z 20. A to za četo Jurice Golemca, ki se mu po navedbah nekaterih medijev maje stolček, ni bilo dovolj. "Za nami je težka tekma, na kateri je Budućnost na koncu zasluženo zmagala. Mi smo skušali ob koncu priti blizu in si zagotoviti tesno končnico, žal pa so v zaključku izgubljena žoga in dva skoka v napadu v korist tekmecev odločili tekmo. Zagotovo pa smo imeli priložnost, da presenetimo," je na koncu dejal Golemac. Tudi Josh Adams je žaloval za izgubljeno priložnostjo: "V končnici smo zgrešili nekaj ključnih metov, naši tekmeci so bili vseskozi boljši v skoku. Napadalni skoki so na koncu presodili v korist Budućnosti. Tudi na tej tekmi smo imeli svoje priložnosti, žal pa jih znova nismo izkoristili."

A časa za objokovanje ni, že v sredo bo v Ljubljani gostoval Joventut iz Badalone, eden od favoritov evropskega pokala. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta