V Skandinaviji manjkala natančnost

šr
04.12.2022 19:58

Slovenska biatlonska reprezentanca na uvodni postaji SP preveč grešila za odmevnejše uvrstitve, so pa mlajši že premaknili osebne mejnike. Anamarija Lampič v drugi ligi že na prvih tekmah v boju za zmago

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alex Cisar se je najbolj približal Jakovu Faku. 
Epa

Slovenska biatlonska reprezentanca je lahko zadovoljna zapustila uvodno postajo svetovnega pokala na Finskem, čeprav so ostali brez vrhunskega rezultata. Zanje je "zadolžen" Jakov Fak, ki še ni v šampionski formi, predvsem strelsko, a je vseeno poskrbel za najboljše izide. Ob koncu tedna je dvakrat zasedel 21. mesto. V sobotnem sprintu je dvakrat zgrešil, s kazenskim krogom manj bi se boril za deseterico, v nedeljskem zasledovanju pa trikrat, dvakrat pri zadnjem merjenju v tarčo. Ga je pa razveselilo, da je bil med najhitrejšimi v smučini. "Le malce bolj umirjeno in sproščeno moram delovati na strelišču," je Jakov Fak dejal po sobotni tekmi, vendar se mu želja ni uresničila.

Osebne mejnike, čeprav so tudi malce preveč grešili, so v Kontiolahtiju premikali drugi. Alex Cisar, ki je oba dneva delal družbo Faku v točkah, s 25. mestom v zasledovanju in Toni Vidmar s 35. Pozitivni premik je viden tudi v ženskem delu reprezentance, Polona Klemenčič je potrdila, da 19. izid na posamični tekmi ni bil naključen. V sprintu je bila le dve mesti skromnejša, v zgoščeni konkurenci je za stopničkami zaostala vsega 28 sekund. In še pogled v drugi rang, v pokal IBU, v katerem je na Švedskem debitirala Anamarija Lampič. Na svoji tretji tekmi v novem športu je bila na najdaljši, individualni preizkušnji z daleč najboljšim tekaškim časom v igri za zmago, a je osvojila 32. mesto. "Še sama sem bila presenečena, kako super mi je šlo do zadnjega streljanja, nula, ena, ena, potem pa vse mimo. Nič hudega, potrebujem še čas in izkušnje. Dobila sem to, po kar sem prišla na Švedsko," je dejala Lampičeva. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta