(VIDEO in FOTO) Za NK Maribor veliko dela na igrišču, manj na prestopni tržnici

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
09.01.2023 12:48

Vijoličasti začeli s pripravami na spomladanski del sezone v prvi ligi, športni direktor Marko Šuler ne napoveduje večjih aktivnosti pri sestavljanju kadrovskega mozaika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Josip Iličić je že pred uradnim začetkom priprav treniral po individualnem programu.
Andrej Petelinšek

"Srečno novo leto," je – v slovenščini – zaželel trener Damir Krznar. Za nogometaše Maribora se je 2023. začelo še na igrišču. Danes so vijoličasti v Ljudskem vrtu opravili prvi trening pred spomladanskim delom sezone v prvi ligi. Na zimski premor so odnesli 15 točk zaostanka za trenutno vodilno Olimpijo, a boju za trofejo se še niso odrekli. "Upam, da bomo za nekaj veselja v tej pomladi tudi mi zaslužni," si je zaželel trener.

Andrej Petelinšek

Na prvem treningu leta 2023 je pozdravil iste obraze kot na zadnjem v 2022. V kadru je trenutno 30 igralcev in štirje vratarji. "To je bilo dobro obdobje, da si igralci spet zaželijo nogometa, da so spet željni treningov in dela. Po prvih testih smo ugotovili, da so z individualnimi programi vsi opravili maksimalno. To me veseli. Zdaj pa je pred nami mesec dni priprav. Konec jeseni je bil zelo dober, zdaj pa sledi tisto, kar je najtežje – ponavljanje. Želimo nadaljevati, kjer smo končali. Ne bo lahko, a verjamem, da imamo za to tako znanje kot moč," se je proti pomladi ozrl 50-letni trener.

Andrej Petelinšek

Kmalu se bo tudi za slovenske klube uradno začel zimski prestopni rok. Se bo Maribor pred pomladjo krepil? "V kader, ki ga imamo, verjamem, ne vidim razloga, zakaj bi nekaj dopolnjevali. Veliko nas je. Vsi, ki so v ekipi, so tukaj z razlogom. Odhodi so vezani na prihode, a osebno si nekih večjih premikov ne želim. Kakšen verjetno bo. Govoriti želim predvsem o delu. Velik izziv je pred nami, veliko dela je pred nami, osnova pa je to, kar smo kazali na koncu jeseni. To želimo še nadgraditi. Verjamem, da je lahko Maribor še občutno boljši. Zavihali bomo rokave in gremo v boj!" večjih aktivnosti na prestopni tržnici ne napoveduje športni direktor Marko Šuler.

Andrej Petelinšek

Da je zanimanje za nekatere igralce, ki so v finišu jeseni poskrbeli za niz petih zaporednih zmag, je namignil Šuler, a dodal, da konkretne ponudbe na klub (še) niso priromale. Je pa potrdil, da je bočni branilec Vid Koderman tik pred prestopom v Koper. "Se dogovarjamo. Moja želja je bila – in v to je bilo vložene kar nekaj energije -, da bi Vid ostal, saj v njemu vidimo velik up, veliko perspektivo, a igrišče odloča. Vid išče nov izziv, spremembo. Iščemo druge variante. Čisto dokončno ni še nič dogovorjeno," je dejal prvi kadrovik moštva iz Ljudskega vrta.

Vijoličasti bodo priprave začeli v Mariboru, prihodnji teden jih čaka prva pripravljalna tekma – na drugi strani bo drugoligaš Aluminij. Bolj pester je razpored v zdaj že tradicionalni zimski pripravljani bazi v turškem Beleku. Tam bo Maribor formo preverjal na tekmah proti Slaviji iz Sofije, Čukaričkemu in ukrajinskima velikanoma, kijevskim Dinamom in Šahtarjem iz Donjecka.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta