Šuler potrdil: Pomemben adut vijoličastega napada ostaja v Ljudskem vrtu

ŠR
16.12.2022 16:08

Marko Tolić bo na posoji v Mariboru (vsaj) do poletja, nove pogodbe za Luko Uskokovića, Menna Bergsna in Gregorja Sikoška

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Tolić je z devetimi asistencami najboljši podajalec prve lige.
Sašo Bizjak

Nogometaši v prvi ligi so na počitnicah, a v klubskih pisarnah je že živahno. Že pred uradnim odprtjem zimske prestopne tržnice so v NK Maribor že postregli s prvimi kadrovskimi novicami. Kot je v pogovoru za klubsko spletno stran zatrdil športni direktor Marko Šuler, bo Marko Tolić, ki v Ljudskem vrtu igra s statusom posojenega igralca zagrebškega Dinama, tudi spomladi nosil vijoličasti dres.

Hrvaški prvak je 26-letnega napadalnega vezista poleti poslal na posojo do konca jesenskega dela sezone. "Pogovori o nadaljevanju sodelovanja s Tolićem so v zaključni fazi, preostane le še finalizacija. Lahko potrdim, da Marko ostaja z nami najmanj do poletja, želja je še dlje," je o novem dogovoru z Dinamom povedal Šuler. Tolić je bil v finišu jeseni ob Žanu Vipotniku najbolj razpoloženi član mariborskega napada. Dosegel je pet golov, z devetimi asistencami pa je najboljši podajalec lige.

Vijoličasti, ki bodo v pomlad krenili s četrtega mesta na lestvici, so se dogovorili za podaljšanje pogodbe z branilcem Luko Uskokovićem in vratarjem Mennom Bergsnom. "Zadeva je dogovorjena tudi z Gregorjem Sikoškom, prav tako kot pri Uskokoviću in Bergsnu še za dodatni dve leti. Sicer ima željo po prestopu v tujino, ampak glede podaljšanja smo zadeve dorekli. Videli bomo, ali nadaljujemo skupaj, ali se morda obeta prestop v tujino. Namen je, da Grega ostane še naprej z nami, saj vemo, da je najlepša možnost za prestop - Evropa. Tam si na velikem odru, na evropskem prizorišču si pod drobnogledom. Fantje, ki imajo potencial, ga lahko na najboljši način izrazijo v evropskem tekmovanju. Tedaj raste cena in kolikor te plačajo, je potem ob sklenitvi dogovora pokazatelj, koliko te cenijo," je povedal Marko Šuler.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta