(VIDEO) Na spletu posnetek Mudrinskega, ko se norčuje iz Celja. Odzval se je nogometašev oče

M.D.
01.07.2022 12:50

V Celju so obsodili dejanje Ognjena Mudrinskega, ki se je v video posnetku norčeval iz kluba, s katerim je bil tik pred sklenitvijo pogodbe. Nogometašev oče krivdo za neuspeli prestop vali na Celjane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ognjen Mudrinski v vijoličastem dresu
Igor Napast

Pred dnevi smo v Večeru objavili intervju z generalnim direktorjem Celja Valerijem Kolotilom, v katerem je prvi mož grofov govoril o zapletu glede prihoda Ognjena Mudrinskega v Celje. Srbski napadalec je bil v pretekli sezoni kot posojen nogometaš Jagiellonije v Mariboru najboljši strelec prve lige. Vijoličasti so si želeli, da 30-letnik ostane v Ljudskem vrtu, a mu niso ponudili plače, ki bi Srba zadovoljila. V svoje vrste so ga nato vabili Celjani in bili blizu dogovora, zdaj pa je sklenitev sodelovanja slovenskih prvakov iz leta 2020 z nekdanjim mladinskim reprezentantom Srbije najverjetneje dokončno padlo v vodo.

"Imamo željo, da bi Ognjen Mudrinski prišel v Celje, ker gre za res vrhunskega nogometaša, njegova kvaliteta ni sporna. Toda pogoji, gledano logistično in organizacijsko, ki jih je postavil igralec, so za nas težko izvedljivi, da bi lahko izpeljali transfer. Ne gre za vprašanje količine denarja, ampak izpeljavo njegovega prihoda in igranja tukaj," je za Večer pojasnjeval Valerij Kolotilo.

Portal Ekipa24 pa je danes objavil videoposnetek, na katerem se Mudrinski norčuje iz Celjanov, ki zanj, tako napadalec, "zbirajo denar". Kaplja čez rob so tudi besede, da je Celjane "ubil".

V Celju so se odzvali na vsebino posnetka, za Sportklub je Kolotilo dejal, da z Mudrinskim zagotovo ne bodo sklenili sodelovanja. Za medije pa je spregovoril tudi oče napadalca Radoslav Mudrinski in Celjane obtožil, da so želeli utajiti davke.

"Posnetek na socialnih omrežjih lahko interpretiramo na različne načine. Ne bi se rad ukvarjal s tem. Osebno sem vodil pogovore z direktorjem Celja Valerijem Kolotilom v Srbobranu. Dogovorili smo se glede vseh podrobnosti. Ko smo že prišli na podpis pogodbe, se v Celju niso držali dogovora," je Radoslav Mudrinski dejal za Mozzartsport. Dogovarjali naj bi se pred tremi tedni, zdaj pa do prestopa ne bo prišlo. "Želeli so se izogniti obveznostim do države, saj so želeli čim bolj zmanjšati višino davkov. Od Ognjena so pričakovali, da mu del plače plačujejo na račun, preostanek pa preko podjetja v Dubaju. Vse anekse pogodbe, ki so jih poslali, imam pri sebi," trdi oče nogometaša in dodaja, da ni želel zaradi tega prestopa v zaporu.

"Vztrajali smo pri tem, da se pogovarjamo o neto plači in da je vse transparentno. Nismo želeli težav. Mene davčne stopnje v Sloveniji ne zanimajo. To ni naša stvar. Pristali so na to, da pripeljejo igralca, a nato so prišli do nas s tako noro zamislijo. V tej točki je prestop padel. Želeli so mi izplačati 436 tisoč evrov, ki naj bi jaz potem dal Ognjenu. Sprašujem jih še tukaj: ste vi sploh normalni?" je še dodal Mudrinski.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta