Vsi trije vodilni prvoligaši ostali brez zmage, Maribor padel na sedmo mesto

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
24.10.2022 20:15

Po remiju Olimpije zadnji dan 14. kroga državnega prvenstva do treh točk nista prišla niti Celje niti Koper, Maribor zaradi zmage Brava zdrknil na sedmo mesto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjani tudi v preloženem drugem polčasu niso upravičili vloge favorita, v soboto ob 20.15 pa bodo gostili Maribor.
Igor Napast

Nič ni pomagalo Celjanom, da je bila sobotna tekma v Ljubljani pri Bravu ob njihovem zaostanku z 0:1 zaradi preveč razmočenega terena prekinjena, drugi polčas pa preložen na ponedeljek. Priložnost, da bi ujeli zaostanek, je spet splavala po vodi že po štirih minutah igre (oziroma v 49. minuti tekme), ko je Mitja Križan sprožil za 2:0 in postavil končni rezultat tekme. Spomnimo, v prvo je v soboto že zadel David Flakus Bosilj. Tudi sicer je bil Bravo boljši, med vratnici grofov je ciljal štirikrat, slednji pa, po vzoru vijoličastih v zadnjem času, niti enkrat niso sprožili v okvir vrat. A dominacija sedmouvrščene ekipe prve lige nad tretjeuvrščeno ni bila edino presenečenje tega dne.

V Domžalah namreč drugouvrščeni Koper ni zmogel premagati predzadnjih Radomelj, te so s prisluženo točko spet prehitele Gorico in se zavihtele na osmo mesto. Čeprav so bili Koprčani veliko več časa pri žogi (64 odstotkov), si niso priigrali toliko več priložnosti, da bi si zaslužili zmago. Žan Benedičič jih je sicer v sedmi minuti popeljal v vodstvo, a so gostitelji na stadionu sosedov Domžalčanov v 23. minuti po enajstmetrovki Samsindina Oura izenačili. V drugem polčasu se je zgodba ponovila. Kmalu po tem, ko je Andrej Kotnik v 55. minuti predložek Michaela Pavlovića spremenil v vodstvo Koprčanov - so ti veselje skalili sami sebi. V manj kot treh minutah igre so si namreč zabili avtogol. Po predložku Vicka Ševlja je lastno mrežo zatresel Maj Mittendorfer, ki ga je zmedel Mario Čuić.

14. krog državnega prvenstva v nogometu se je tako končal precej nenavadno - brez zmage za vsa tri prvouvrščena moštva. Večjih pretresov na lestvici prav zato ni bilo - svoj položaj je v neposrednem obračunu z Domžalami zavoljo poraza (0:3) izgubil le Maribor in najprej padel na šesto mesto, po zmagi Brava pa še na sedmo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta