Zlata rokavica: Malce zarjavelosti ni pokvarilo slavja

Uroš Gramc Uroš Gramc
12.12.2022 18:26

Najstarejše boksarsko tekmovanje v Sloveniji v razprodani dvorani na Ptuju, glavna trofeja Kevinu Dorniku

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kevin Dornik (levo) je premagal nekdanjega italijanskega prvaka.
Andrej Petelinsek

Športno društvo Pučko Boxing, ki združuje boksarske klube na Ptuju, v Celju in Velenju, je v razprodani dvorani Campus v najstarejšem slovenskem mestu priredilo 41. Zlato rokavico. Tradicionalna revija je prvič dobila popoldanski mladinski program, a največ pozornosti je še zmeraj poželo sobotno večerno dogajanje z osmimi borbami. Glavno trofejo je z zmago nad Italijanom Davidejem Germanom (Portorož) osvojil Kevin Dornik (Intercom Celje).

"Dal sem vse od sebe in upal na najboljše. Nisem bil povsem pripravljen za tri runde, ampak sem zadovoljen. Nasprotnik je dober, saj je bil italijanski prvak, in zame velik izziv," je povedal Kevin Dornik. Slavil je po atraktivni, odprti borbi z obeh strani in s številnimi čistimi udarci. Prireditelji so bili uspešni tudi v drugih parih, slavilo je šest od njihovih sedmih predstavnikov. Iz ptujskega Ringa Andi Gerdelaj in Lovro Čondić, oba sta imela tekmeca iz Banjaluke. Prvi je brez težav premagal precej nižjega Petra Sredojevića. "Bilo je super, tako kot mora biti," je dejal Gerdelaj, ki je prejel nagrado za najbolj tehničnega boksarja. Njegov klubski kolega je bil prav tako po enotni sodniški odločitvi boljši od Bojana Zečevića. Ta par je bil razglašen za najbolj borbenega na reviji. "Tri leta in pol zaradi študija nisem boksal, zato sem malo zarjavel. Borec je bil trdoživ, tehnično dober. Verjetno je pri sodnikih prevladala moja dejavnost v ringu," je sklepal Čondić.

Preostale nagrade so prejeli Aleks Vodušek (najmlajši zmagovalec), German (najboljši tuji boksar) in Gal Patrik Tojnko (zlata rokavica za mlade). Nekaj teh fantov bo verjetno moč videti med vrvmi tudi to soboto, ko želijo pri Pučko Boxingu izkoristiti postavljen ring in prirediti novo tekmovanje. Tokrat z boksarji iz Avstrije in Hrvaške, ki so zaradi tekmovanj doma prejšnjič izostali.

Drugi pari: Rinor Berisha (Celje) - Aleks Vodušek (Sl. Bistrica) 0:3, Aljaž Gajšek (Ring Velenje) - Nikolas Kefert (Portorož) 3:0, Miha Hribovšek (Dejan Zavec Boxing) - Vito Medvešek (Predator) 1:2, Sadmir Delič (Celje) - Djelon Januzaj (ŽBK Maribor) 2:1, Gal Patrik Tojnko (Celje) - Val Prosenjak (Sl. Bistrica) 3:0.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta