Žreb rokometne lige prvakov: V Celje prihaja evropska smetana

Gordana Possnig Gordana Possnig
01.07.2022 16:58

Celjani se bodo v prihodnji sezoni udarili s kar tremi od štirih udeležencev letošnjega zaključnega turnirja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Zlatorogu bo, kot pred nekaj tedni, tudi jeseni gostovala Barcelona, ki je dvakrat zapored postala evropska klubska prvakinja.
Ulrich Hufnagel

Dvorana Zlatorog bo v prihodnji sezoni v skupinskem delu elitne lige prvakov po enoletnem premoru gostila evropske rokometne velikane. Celjanom je žreb kroglic na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju prinesel pravcato rokometno smetano. V Zlatorogu bodo namreč gostovali kar trije od štirih klubov, ki so nedavno igrali na finalnem turnirju četverice, in sicer evropska prvakinja Barcelona z Blažem Jancem in Domnom Makucem, poljski Kielce in nemški Kiel z Miho Zarabcem. Ob njih bodo v celjski skupini B igrali še madžarski Pick Szeged z Borutom Mačkovškom, Matejem Gabrom, Deanom Bombačem in Mariom Šoštaričem, francoski Nantes z Rokom Ovničkom, danski Aalborg (lanski udeleženec zaključnega turnirja) z zvezdnikoma Aronom Palmarssonom in Mikelom Hansnom ter norveški Elverum. Rokometaše trenerja Alema Toskića čaka torej zahtevna sezona, saj bodo po letu dni premora v Evropi igrali celotno jesen, njihov najbolj enakovreden tekmec pa bo norveški prvak Elverum.

Zahtevnosti nasprotnikov v prvem delu elitnega klubskega tekmovanja, ki se bo pričelo sredi septembra, se zaveda tudi novi kapetan celjskih vitezov Aleks Vlah: "Žreb je vedno žreb in nanj ne moreš vplivati, vseeno pa lahko imaš svoje želje. Žreb je bil izjemno zahteven, gre za same vrhunske ekipe, kar pa mora biti za nas samo še dodaten motiv. Tako za nas kot tudi za gledalce. Želimo se pokazati v najboljši luči in proti vsem odigrati čim bolje. Realno; težko bo, vendar pa se ne predajamo vnaprej. Vsak bo moral biti boljši na igrišču. Računamo in verjamemo v kakšno presenečenje."

Za Celje Pivovarna Laško bo v sezoni 2022/23 to že 27. nastop med najboljšimi klubi. Tako še naprej ostajajo med klubi z največ nastopi v tem tekmovanju. V predtekmovalni skupini B bodo igrali Zagreb, Paris SG, Magdeburg, Gudme, Porto, Dinamo Bukarešta, Veszprem in Wisla Plock.

Sistem tekmovanja tudi v novi sezoni ostaja enak, torej v skupinah A in B je po osem ekip, kjer vsaka igra z vsako. Iz skupin A in B se zmagovalca in drugouvrščeni ekipi skupin uvrstita neposredno v četrtfinale tekmovanja, ekipe od 3. do 6. mesta pa se uvrstijo v osmino finala, kjer se pomerijo med sabo za vstop v četrtfinale. Zaključni turnir četverice bo vnovič v nemškem Kölnu. Tekme prvega kroga skupinskega dela tekovanja bodo odigrane 14. oziroma 15. septembra, zadnji, 14. krog bo na sporedu 28. februarja oziroma 1. marca prihodnje leto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta