(FOTO) Koliko je tehtal velikanski paradižnik na mariborski tržnici? Branjevka pravi, da je pridelala že večjega

Barbara Bradač Barbara Bradač
27.07.2024 03:00

Ob našem zadnjem obisku osrednje mariborske tržnice nam je v oči padel paradižnik velikan, ki ga je ponosno pokazala Anica Horvat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"To ni še nič," je Anica Horvat povedala, da je pridelala tudi že večjega.
Barbara Bradač

Ta čas je na osrednji mestni tržnici že veliko tudi raznolikega paradižnika. Ob našem zadnjem obisku nam je v oči padel velikan, ki ga je ponosno pokazala Anica Horvat iz naselja Stojnci v občini Markovci. Ko je paradižnik položila na tehtnico, je pokazal 1,04 kilograma. "To ni še nič. Zadnjič sem imela paradižnik, ki je imel 1,8 kilograma," je povedala z velikim nasmeškom. Dodala je: "Brez težav je pecelj vzdržal. Je pa res, da je bil na veji samo en sad." Kako ji je uspelo pridelati takšnega? Male skrivnosti srčnih pridelovalcev. V osnovi pa izpostavi dobro seme, v tem primeru sorte volovsko srce. 

(FOTO) Prvi festival paradižnika v Mariboru: Koliko tehta najtežji paradižnik in kateri je najboljši?

Prav volovsko srce je tudi paradižnik, ki ga je lani kot najtežjega pridelala vrtičkarica Marjetka Stošič. Na prvem Festivalu paradižnika lani je tehtnica je pokazala 1,54​ kilograma. Drugi Festival paradižnika bo v petek, 23. avgusta. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta