(FOTO) Pot med krošnjami Pohorje: Odeta v beli mraz je narava s ptičje perspektive prav tako zanimiva

Branka Bezjak
08.01.2024 13:05

Edinstvena tovrstna atrakcija v Sloveniji Pot med krošnjami Pohorja je zanimiva za oglede v vsakem vremenu in letnem času.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oblačen dan si lahko popestrite tudi tako, da na poučnih postajah kaj zanimivega izveste.
Branka Bezjak

Vsakokrat, ko se vzpenjamo nekam v višine, si seveda obetamo, da se nam bo z vrha razprl lep razgled na okolico, na bližnje in daljne vršace, v dolino. Toda Pot med krošnjami na Rogli je zanimiva, tudi ko nam to zaradi vremena ni dano. Med mogočnimi gozdovi sta visok razgledni stolp in slikovita sprehajalna lesena pot, ki se vije tik nad vrhovi dreves, prav tako lepa izkušnja. Zlasti ko sneg obda drevesa in jih obleče v belo. V vsakem letnem času je torej pot nekoliko drugačna na pogled in zato ponuja različne vtise.

S to atrakcijo na Rogli dopolnjujejo turistično ponudbo. 
Unitur

Tudi več adrenalinskih točk je na voljo. Nekateri, ki se soočajo s strahom pred višino, bodo morda sicer težko stopili na mrežo, skozi katero se vidi tja globoko do tal, a s ponujeno roko v oporo bo morda šlo. Vrhunec doživljajske izkušnje je gotovo na vrhu stolpa, ki je od tal oddaljen 37 metrov. Tam lahko vstopimo na 62 metrov dolg suh tobogan, ki se vije v notranjosti stolpa. Toda ob našem obisku ga žal nismo mogli preizkusiti. Varnost ima prednost. V vlažnem vremenu tobogan zaprejo, ker bi lahko obiskovalce odneslo predaleč in bi se tudi poškodovali. Gotovo pa sicer spuščanje bo debeli kovinski cevi vsakomur prinese otroško veselje in razigranost, hitreje požene kri po žilah.

Pot riše med krošnjami zanimive oblike. 
Branka Bezjak

Med dober kilometer dolgo potjo se zlagoma vzpenjamo, a tega niti ne občutimo, zato je primerna za vse. Lahko jo opravijo tudi osebe na invalidskih vozičkih. Na poti so tudi poučne postaje, na katerih izvemo marsikaj o živalskem in rastlinskem svetu. Na koncu pa vas čaka še prodajalnica z ličnimi izdelki lokalnih ponudnikov. Pozimi je Pot med krošnjami odprta od 10. do 16. ure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta