Miklavž: Ptujska cesta prenovljena šele aprila?

Damijan Toplak Damijan Toplak
20.12.2023 12:00

Osrednja cesta v kraju Miklavž naj bi namesto januarja bila prenovljena šele aprila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tabla, ki označuje popolno zaporo dela Ptujske ceste v Miklavžu. Le-to so sredi novembra sicer ponovno odprli za promet, a z deli še daleč niso zaključili.
Damijan Toplak

Prenova Ptujske ceste v Miklavžu, ki jo gradi in prenavlja Cestno podjetje Ptuj, bi morala po prvotnih načrtih biti zaključena januarja, a miklavški župan Egon Repnik sporoča, da so "prejeli vlogo za podaljšanje roka izvedbe do 30. aprila 2024. Sicer gradnja napreduje glede na vremenske in druge pogoje, vendar bi si vsekakor želeli, da bi bila čim hitreje zaključena".

Največja cestna investicija v občini do zdaj

Obnova in prenova Ptujske ceste v Miklavžu, ki se je pričela že marca letos, je sicer največja investicija v cestno infrastrukturo v zgodovini miklavške občine, vredna približno 5,8 milijona evrov, pri čemer bo štiri milijone evrov prispevala državna direkcija za ceste, 615 tisoč evrov bo evropskih kohezijskih sredstev, skoraj 1,2 milijona evrov pa prispeva miklavška občina. Po končani investiciji bo v celoti prenovljenih 1,73 kilometra cestišča na Ptujski cesti skozi naselje Miklavž na Dravskem polju. Na obeh straneh ceste bodo uredili kolesarsko stezo in pločnik za pešce pa tudi avtobusne postaje in javno razsvetljavo ter drugo cestno in prometno infrastrukturo.

Prenova Ptujske ceste v Miklavžu naj bi se namesto januarja zaključila šele aprila prihodnje leto.
Damijan Toplak

So pa v kraju Miklavž na Dravskem polju napovedane nove stanovanjske gradnje. Tako bo dopolnjen osnutek OPPN za Korenovo ulico v starem delu Miklavža v bližini tretjega in največjega Miklavškega ribnika, kjer je predvidena gradnja 16 enostanovanjskih hiš. "Investitorji so lastniki zemljišč Koren, Krapež in Leskovar, ki pa sami ne bodo gradili hiš, temveč bodo iskali investitorja," pojasni župan Repnik. Dodaja, da se bo v prihodnjem letu urejala Ulica ob gozdu (v bližini trgovine Spar in Miklavškega amfiteatra) v Miklavžu, kjer pa se pripravlja območje za gradnja sedmih novih stanovanjskih objektov. "Tudi sicer je kar nekaj interesa za gradnjo individualnih ali večstanovanjskih objektov v celotni občini. Ti projekti so še v postopku priprave projektne dokumentacije ali postopku dogovora o komunalnem opremljanju," sklene miklavški župan.

V petek za en dan popolna zapora Ptujske ceste

V petek, 22. decembra, pa bo popolna zapora Ptujske ceste, in sicer od križišča s Karantansko ulico (avtocestni priključek in odcep proti pokopališču Dobrava) do križišča z Ulico Zlatke Karer (krožišče pri trgovini Spar). Zaradi obsega gradbenih del bodo izvedene popolne zapore posameznih priključkov občinskih cest na Ptujsko cesto - Ekartova ulica, Brezjanska ulica, Ulica ob gozdu. Popolna zapora Ptujske ceste je predvidena le en dan zaradi asfaltiranja zaključne plasti vozišča. Obvoz bo za vsa vozila, razen težjih tovornih vozil s priklopnim vozilom, po Karantanski ulici in stari Ptujski cesti (obe na območju MO Maribor) ter po Tezenski ulici in Ulici 19. aprila (obe na območju miklavške občine). Težja tovorna vozila s priklopnim vozilom bodo s Ptujske ceste usmerjena na avtocesto (priključek Maribor Center) vse do priključka Rogoza ter od tod na Rogoško cesto oziroma Cesto v Rogozo (deloma na območju občine Hoče - Slivnica in miklavške občine).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta