Robotiki OŠ Breg slavili še na Finskem

Hojka Berlič Hojka Berlič
12.12.2023 10:00

Ekipa učencev OŠ Breg zmagala na tekmovanju iz robotike in obenem osvojila nagrado za timsko delo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalna ptujska ekipa
OŠ Breg

Učenci ptujske OŠ Breg so nedavno nanizali še enega v vrsti uspehov na področju robotike. Na tekmovanju VEX IQ na Finskem je namreč njihova ekipa Team Wall-e - 22500C, ki jo sestavljajo Erin Cafuta, Vita Stanovnik in Simon Ščavničar, med 18 ekipami, od katerih jih je 16 prišlo s Finskega in dve iz Slovenije, zmagala in osvojila tudi nagrado za timsko delo.

Na poti do uspeha je učence čakalo nekaj nepričakovanih ovir, ki so jih morali premagati. "Naši natančno oblikovani roboti niso prestali napornega potovanja, kar je učencem naložilo zahtevno nalogo in so morali različne poškodbe na robotih odpraviti v manj kot uri pred pregledom robotov. Naši mladi breški robotiki so takoj stopili v akcijo ter skrbno pregledali in popravili sleherno poškodbo na svojih robotih. Skupaj so iskali rešitve in bili v neomajno podporo drug drugemu. Kljub pritisku se je trud obrestoval, saj jim je uspelo popraviti poškodovane robote. Ko se je tekmovanje začelo, sta naši ekipi ponosno predstavljali OŠ Breg, Ptuj in Slovenijo, njihovi obrazi pa so žareli od samozavesti," je napeto dogajanje opisal mentor robotike na šoli Oliver Buček. Po njegovih besedah je tekmovanje poleg veselja zaradi zmage ponudilo neprecenljivo priložnost za povezovanje z drugimi navdušenci nad robotiko in učenje drug od drugega: "Naslednji dan smo se udeležili odlične delavnice in izdelave bluetooth zvočnikov na finski osnovni šoli, tako da smo še razširili znanje in spretnosti."

Na Ptuj so s Finskega prinesli številna nova doživetja in vtise. Zdaj pa že nestrpno pričakujejo naslednje tekmovanje Slovenian Open VEX IQ Competition 2023-2024 - Full Volume v januarju, na katerem v telovadnici OŠ Breg pričakujejo 24 ekip iz osmih držav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta