V knežjem mestu podaljšana prodaja v hiškah

(štr)
29.12.2023 06:45

Tudi v zadnjem tednu sejemska prodaja v središču knežjega mesta in koncerti. Ponudniki darilnega, unikatnega in rokodelskega programa praznične hiške uporabljajo brezplačno

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Središče Celja je lepo okrašeno.
Rok Kajzer

V Zavodu Celeia Celje so se na podlagi pobud, ki so jih prejeli od večine ponudnikov v prazničnih hiškah v Zakladnici daril, odločili, da podaljšajo njihovo obratovanje. V zadnjih dneh programa Pravljično Celje bodo na Krekovem trgu večji koncerti, dogajanje se bo zaključilo s silvestrovanjem na prostem.

Del Pravljičnega Celja je vsako leto tudi praznični sejem. Ponudniki v hiškah Zakladnice daril so na Zavod Celeia Celje podali pobudo, da si želijo biti prisotni tudi v zadnjem tednu tega leta. "Veseli smo, da imamo s ponudniki v Zakladnici daril odprt dialog, da si znamo prisluhniti in se slišati. Pobudo smo podprli, tako bo do 31. decembra mogoče majhne pozornosti in izdelke za boljši vsakdan kupiti pri petnajstih ponudnikih," je povedala direktorica Maja Voglar in še dodala, da bo nekoliko spremenjen le delovni čas v hiškah. Te bodo odprte od 13. do 19. ure, razen 31. decembra, ko bo nakupe v njih mogoče opraviti od 10. do 13. ure.

"V podjetju Perger, v katerem imamo tradicijo od leta 1757, nam je pomembno, da s ponudbo in prezenco dajemo vrednost vsebinam Pravljičnega Celja, ki velja za eno najlepših adventnih mest pri nas. Veseli smo, da lahko tudi obiskovalcem ponudimo kakovostne izdelke in da s tem prispevamo svoj delež k prazničnemu vzdušju v starem delu mesta," je povedal Lucian Perger. Ines Skubic iz Društva Zelenko pa je o razlogih za pobudo o podaljšani prisotnosti v prazničnih hiškah Zakladnice daril dejala: "Pri nas se dobijo izdelki, ki so lahko darilo, obenem pa takšni, ki jih ljudje uporabljajo vsak dan. Zadnji decembrski teden je čas, ko je veliko ljudi že doma in se bolj umirjeno odpravijo na obisk Pravljičnega Celja ter ob tem opravijo še kakšen nakup."

V Zavodu Celeia Celje ponudnikom darilnega, unikatnega in rokodelskega programa ter izdelkov domače in umetnostne obrti s certifikatom sicer omogočajo brezplačno uporabo praznične hiške. Prav tako zavod krije stroške infrastrukture: postavitve, uporabe in odvoza hiške.

V prodajnem programu na sejmu je veliko unikatnih, ličnih izdelkov.
Zavod Celeia

V okviru programa Pravljično Celje 2023 je bilo tudi veliko koncertov. Na božični večer so tradicionalno nastopili člani zasedbe Celjski Dixieland, 25. decembra, prav tako tradicionalno, Boštjan Korošec in BK Studio Band. Po včerajšnji romantični zgodbi z Nušo Derenda, Alenko Godec, Matjažem Kumljem z orkestrom bodo danes nastopili zasedba Help! A Beatles Tribute, jutri, 29. decembra Senidah, za kar je sicer vstopnina. Na zvezdi bo zadnjo letošnjo soboto akustični koncert celjskih glasbenikov v sodelovanju ZCC, Pišek barom, Klubom študentov Občine Celje in Vocal BK studiem. Dogajanje Pravljičnega Celja 2023 se bo sklenilo s silvestrovanjem na prostem v družbi skupin LPS in Zvita feltna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta