V Mestnem parku koncerti, delavnice, raziskovalnice ...

(štr)
09.08.2024 05:00

Tudi to nedeljo tradicionalni nedeljski koncert v paviljonu Mestnega parka Maribor, v soboto in nedeljo pa številni dogodki za otroke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroci se bodo lahko igrali in ustvarjali v mariborskem Mestnem parku.
Narodni dom

Prirejanje koncertov v Mestnem parku ima bogato tradicijo. Njeni začetki segajo v leto 1890, ko so ob priljubljeni in vselej dobro obiskani promenadi postavili glasbeni paviljon ter v njem po zgledu številnih evropskih središč pričeli s prirejanjem koncertov na prostem.

Ti koncerti so bili na prelomu devetnajstega stoletja izjemno priljubljeni in so predstavljali pomemben del družabnega življenja. Tako je ostalo vse do danes, ko tradicijo nadaljuje Narodni dom Maribor. Ob družabni so dodali družbeno noto, saj z njimi priložnost za koncertiranje v prvi vrsti ponuja ljubiteljskim društvom in glasbenim skupinam iz mesta ter okolice. Tako že več kot tri desetletja za raznoliko in pestro glasbeno dogajanje skrbijo godbe na pihala, pevski zbori, komorne zasedbe, vokalni ansambli, ljudski pevci in godci ter folklorne skupine.

V mariborskem Mestnem parku bodo nastopili poljčanski godbeniki.
Osebni arhiv

Od maja do septembra promenadni koncerti, pospremljeni s prijetnimi srečevanji starih in novih znancev, druženjem generacij ter otroško igro in smehom, v zeleno mestno oazo zvabijo številne Mariborčane, naključnim obiskovalcem pa polepšajo obisk enega najlepših parkov v tem delu Evrope. Koncerte v parku podpira Mestna občina Maribor, v primeru slabega vremena pa odpadejo. To nedeljo, 11. avgusta, bo ob 10.30 v paviljonu Mestnega parka v Mariboru nastopila godba na pihala Kulturno umetniškega društva (KUD) Janko Živko Poljčane pod vodstvom dirigenta in strokovnega vodje Matjaža Lorencija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta