Večer pod zvezdami v Malečniku

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
28.08.2024 05:30

Na Glaserjevi ploščadi v Malečniku sta pod zvezdnatim nebom krasen večer pričarala vrhunska mlada glasbenika, vokalistka Patricija Škof in multiinstrumentalist Luka Krof.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Patricija Škof in Luka Krof sta nastopila na Glaserjevi ploščadi v Malečniku.
Anita Kirbiš

Prijetni poletni večeri so kot nalašč, da prisluhnemo glasbi in se zazibljemo v spomine. Na Glaserjevi ploščadi v Malečniku sta nedavno pod zvezdnatim nebom pričarala krasen večer vrhunska mlada glasbenika Patricija Škof in Luka Krof. Vokalistka Patricija Škof ter multiinstrumentalist Luka Krof, nekdanja sošolca na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, danes profesionalna glasbenika, ki delujeta in se uveljavljata tako doma kot v tujini, sta v preteklem in letošnjem letu ponovno združila moči in sodelovala pri projektu Festival slovenskega šansona 2023 ter snemanju plošče Šta godba 2024 pod okriljem RTV Slovenija. Nekaj iz tega programa sta predstavila tudi na glasbenem dogodku v Malečniku.

Za ta večer sta skrbno izbrala skladbe iz zakladnice velikanov slovenske glasbe: Mojmirja Sepeta, Jožeta Privška, Jureta Robežnika, Slavka in Vilka Avsenika, predstavila sta se tudi z avtorskimi skladbami. Le kdo ne bi prav potiho pritegnil zimzelenim: Moj rodni kraj, Med iskrenimi ljudmi, Orion, Nad mestom se dani, Zemlja pleše ... Patricija Škof je v Švici živeča slovenska vokalistka in komponistka in primarno doma v svetu jazz glasbe. V domovanju le-te se je izobraževala v Gradcu in Kölnu, trenutno opravlja magistrski študij na Akademiji za glasbo v Baslu. Je prejemnica nagrade DownBeat Student Award 2021 (kategorija jazz vokalni solist), 3. nagrade Jazzon 2024, finalistka Mednarodnega tekmovanja Gabor Winand v Budimpešti in finalistka Festivala slovenskega šansona 2023. Sodelovala je s številnimi priznanimi mednarodnimi glasbeniki (Ben Wendel, Lionel Loueke, Anat Cohen) in zasedbami (RTV Big Band, Bujazzo, JM Jazz World Orchestra), trenutno največ deluje z zasedbo Birds of Unknown, s katero je konec leta 2022 izdala debitantski album Gently Sailing in se predstavila na številnih jazz festivalih v Sloveniji in v tujini.

Luka Krof je začel glasbeno pot kot trobentač na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Po končanem dodiplomskem študiju kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani leta 2021 se po vsej Sloveniji pojavlja kot aranžer za izredno raznolike zasedbe. Znanje bo od septembra letos izpopolnjeval z magistrskim študijem dirigiranja na dunajski univerzi. Njegova avtorska skladba Misel nate ne zaspi je zmagovalni valček festivala Slovenska polka in valček 2019, ki sta ga tudi ta večer uvrstila v repertoar. Bil je dobro obiskan glasbeni dogodek, poslušalci so uživali ob zvokih šansona, slovenske popevke in jazza. Patricija Škof je pesem "Moj rodni kraj" ta večer posvetila svoji babici, ki jo je ta večer spremljala iz prve vrste.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta