Visoki jubilej: Marija Muršec zaplesala ob svojem 100. rojstnem dnevu

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
03.02.2024 05:00

26. januarja letos je Marija Muršec, rojena Caf, dopolnila 100 let. Posebej je bila vesela rož, saj jih ima zelo rada. Še nedolgo nazaj je reševala križanke

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marija Muršec je bila vesela podarjenih šopkov ob 100. rojstnem dnevu
Osebni arhiv

Marija Muršec, rojena Caf, je 26. januarja letos dopolnila 100 let. Ob tej priložnosti so jo obiskali župan občine Lenart Janez Kramberger in predstavniki društva upokojencev. Slavljenka je bila posebno vesela podarjenega šopka, saj ji je cvetje zelo ljubo. Čila stoletnica se je leta 1924 rodila materi Justini in očetu Francu. Že v ranem otroštvu je morala pomagati doma in po okoliških kmetijah. Težka dela je opravljala na poljih, travnikih: "Takrat so rekli, da sem hodila na taverh." Z možem Janezom sta si v Zavrhu ustvarila dom. Imela sta tri otroke, hčerki in sina. Eno njenih največjih življenjskih bolečin ji je prizadejala smrt najstarejše hčerke v prometni nesreči pri samo 21 letih.

Zbrani ob slavljenki na njen rojstni dan
Osebni arhiv

Leta 1991 ji je umrl mož, zato se je preselila k hčerki Marjani v Črmljenšak. Zdaj je zlasti vesela obiskov treh vnukinj, štirih pravnukov in dveh prapravnukov. Marija Muršec je čila in bistrih misli, zdravje ji ne nagaja preveč, kot sama pravi, čeprav ima kronični bronhitis. V Črmljenšaku ji je lepo, večkrat jo obišče tudi sin Milan z družino. Prepričana je, da je skrivnost njene visoke starosti v tem, da je v mladosti veliko garala. Danes najraje posedi za domačo mizo in v družbi hčerke in njenega moža popije čaj, posluša radio. Vnukinja Suzana ji je še do nedavnega redno prinašala križanke, saj jih je babica, dokler so ji oči še dovolj dobro služile, zelo rada reševala.

Stoletnico je Marija Muršec proslavila v družbi najbližjih v gostišču Siva čaplja v Trnovski vasi, kjer so jo domači presenetili z živo glasbo, saj rada prisluhne harmoniki. In ne boste verjeli - ob glasbi je slavljenka tudi zaplesala!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta