15 nasvetov Halle Berry: Kako ostati zdrav in fit?

Saša Britovšek Saša Britovšek
22.10.2019 10:04

Lahko bi ji rekli kar najbolj fit ženska v Hollywoodu. Zvezdniška igralka ima 53 let, je skrbna mama in še vedno se z užitkom prepušča športnim aktivnostim. Ne skriva dejstva, da je za lepo telo treba garati, svoje prehrambene in vadbene nasvete pa velikodušno deli s sledilci na Instagramu. Ko pride do fitnesa, pa najbolj zaupa svojemu trenerju Petru Leeju Thomasu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Zdrave maščobe

"Skozi ves dan uživam zdrave maščobe. Avokado, oreščke, kokosovo olje, tudi maslo uporabljam, a čisto nič sladkorja. Tako telo z aktivnostjo začne kuriti maščobe in je več časa v stanju izgorevanja maščob. To je moja skrivnost."

Zastavi si cilje

Ob koncu leta si igralka rada zastavi fitnes cilj za prihodnje leto. Recimo: ustvari si hudičevo dobre trebušne mišice ali nauči se nove borilne veščine.

Zabavaj se med vadbo

"Telovadi z osebo, s katero se lahko ob tem tudi zabavaš. Zato že dolga leta treniram z osebnim trenerjem Petrom Leejem Thomasom."

Načrtuj svoje obroke

Halle je prepričana, da je načrtovanje obrokov izrednega pomena. Svojo prehrano natančno planira tudi zato, da so v skladu z njenim vadbenim urnikom.

Izogibaj se gaziranim pijačam

"Tudi sama si kdaj zaželim mehurčkov, a takrat gledam, da je pijača brez sladkorja."

Privošči si nizko-intenzivno vadbo

Ni se potrebno vedno popolnoma utruditi, kaj šele pretiravati! Kakšen dan je namesto naporne vadbe dovolj le sprehod v klanec ali korakanje po stopnicah, meni igralka. 

Profimedia

Je bolj pomembna hrana ali vadba?

"Če bi morala izbirati med zdravo prehrano in vadbo, bi izbrala zdravo prehrano. Včasih mi urniki in okoliščine ne dopuščajo, da bi telovadila, a v še tako natrpanem urniku vedno lahko zdravo jem."

Skuhaj si kostno juho

Halle rada pije čisto kostno juho, ki si jo sama pripravlja. Gre za jušno osnovo iz govejih ali kurjih kosti, ki je zdrava energetska bomba.

Uživaj v zelenjavi

Igralka je velika ljubiteljica surove zelenjave. Obožuje zeleno in sveže kumare, na srečo pa tudi njeni otroci zelo radi grizejo sočno zelenjavo, ki jo ima zato vedno s seboj.

Veliko vode že zjutraj

Dan začni z velikim kozarcem vode, v katerega vliješ nekaj kapljic limoninega soka.

Imej partnerja za telovadbo

Še tako zavzeti telovadci včasih potrebujejo spodbudo in ni je boljše od telovadnega partnerja. Ta te spodbuja, ko že skoraj omagaš, čuva, da se ne poškoduješ. Predvsem pa je imeti fitnes partnerja bolj zabavno. 

Halle Berry pri 53. letih navdušuje s svojim telesom. 
Profimedia

Občuduj svoje telo

Halle rada objavlja fotografije treningov s svojim trenerjem Petrom. Pravi, da vsakič, ko si ogleduje fotografije, dobi voljo po napredku.

Zdravi prigrizki

Halle Berry stavi na goji jagode.

Razvajaj se z goljufanjem

Včasih je treba malce goljufati in se tako pocrkljati. Tudi skoraj popolna Halle Berry si menda kdaj pa kdaj privošči razvado in poje nekaj, po čemer ji hrepeni srce. 

Raztezanje je pomembno

"Mišice vam bodo hvaležne. Fitnes ni le tek, dvigovanje uteži, počepi in boksanje. Za športno držo in fit telo so pomembni tudi mir, dihanje, raztezanje. Tako bodo mišice lepše, bolj elastične in zdrave," je eno od fitnes pravil, ki jih igralka svetuje svojim sledilcem na Instagramu. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/By-zozmDgzD/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta