Alen Kobilica pretresljivo iskreno: Govoril sem si, da je tako brezveze živeti

D.Ži
20.04.2021 09:25
Eden naših najbolj uspešnih manekenov je v podkastu spregovoril tudi o tem, kako je izgubil vid.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Neskončno ga občudujemo. Alen Kobilica, nekoč eden najuspešnejših slovenskih manekenov, ki je zadnja leta nov navdih našel v športu, je gostoval v podkastu Na svoji strani, ki ga vodi Ajda Rotar Urankar. Marsikaj sta povedala in se dotaknila tudi boleče teme o benignem tumorju in operaciji, po kateri je Alen izgubil vid. Dvanajst let je že od tega. Pravi, da je že pol leta pred diagnozo vedel, da je nekaj zelo narobe, saj je izgubil voljo do življenja. MRI slikanje glave je razkrilo tumor. 

"V tistem trenutku je bila to zame nekakšna odrešitev, saj sem potem vedel, kje je razlog za to izmučenost in nevoljo. Prej sem si govoril, da je tako brezveze živeti, nič od nič. Ko so mu tumor odstranili, se je iz mene spet vlila ta energija, strast, vse, v istem momentu, ko sem se zbudil. Zato na to nisem gledal kot na nek šok," razmišlja Alen, ki ima danes otroka z nekdanjo pevko skupine Unique Majo Prašnikar

Spomnil se je tudi, kako je bilo, ko ga je zapustil vid. "Še en teden sem videl normalno, potem pa je šlo v treh dneh počasi. Sem še bral neke razglednice in takratni partnerki vmes rekel, če je danes kakšna drugačna svetloba. Po enem tednu, v treh dneh je šlo v nič. Še zdaj verjamem in vem, da bom videl. Ne vem še, kdaj in kako, ampak vem, da bom," se spominja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta