Alynih 5 nasvetov za zdravo in zadovoljno življenje

Saša Britovšek Saša Britovšek
05.02.2020 06:03

Je kdo že videl Alyo, da je ne bi krasil širok, nalezljiv nasmeh? Vedno pozitivna in energična pevka, ki je na slovenski glasbeni sceni že skoraj dvajset let, za svoje zdravje in popoln videz skrbi z zdravo prehrano, meditiranjem, jogo in tekom. Ob tem pa pravi, da je nežna do sebe in da se počuti najbolje, ko je srečna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Naučila sem se, da je lepše in bolj zdravo biti nežen do sebe, saj nismo stroji."
Tibor Golob

Meditacija in dober zajtrk za začetek dneva

"Rada vstajam zgodaj zjutraj, še pred 5. uro, in meditiram, tako sem čez dan bolj učinkovita in počutim se odlično.
Obožujem zajtrk, za nič na svetu ga ne preskočim, tudi če pridem domov pozno ponoči. Kadar sem v bitki s časom, poskrbim, da se zbudim toliko prej, da lahko meditiranje in zajtrk izpeljem vsaj približno v miru. Ob jutrih si najraje privoščim pečena jajca z olivami, bakalarjem, obožujem tudi brusnično marmelado, ki jo lahko jem kar samo. Ne sme pa manjkati kava iz cikorije z ovsenim mlekom. Rada imam jutra, a najraje imam tista, ki jih je žal najmanj - mirna, da imam čas zase." 

Zdravi in redni obroki tudi, ko je dela veliko 

"Ker se prehranjujem po načelih naturopatije in jem ob določenih urah, v moji prehrani skorajda ni prigrizkov. Le kakšno jabolko dopoldan ali popoldan. Občasno si doma pripravim hrano za na pot, ko vem, da zaradi obveznosti ne bom mogla na kosilo. 
Že od nekdaj zelo rada kuham, vendar mi v zadnjem obdobju zmanjkuje časa tudi za to. Na srečo s svojo zdravo in redno prehrano zaužijem dovolj vitaminov, da se počutim odlično in ne posegam po prehranskih dodatkih. Včasih le, če sem res zelo aktivna, pojem še kakšen dodatek vitamina C in B." 

Tibor Golob

​Zdravo je biti nežen do sebe

"Včasih sem veliko jezdila, saj prihajam iz konjeniške družine. Zdaj pa za rekreacijo najraje tečem, saj sem se pred časom s pomočjo trenerja naučila, kako se pravilno lotiti treningov. Za svojo telesno pripravljenost pa ob teku skrbim tudi z jogo. Mislim, da se lepo dopolnjujeta in da znam zdaj sama poskrbeti zase. Strogih urnikov rekreacije ne potrebujem in gibam se takrat, ko to lahko. Če mi kdaj ne uspe najti časa, si ne očitam. Naučila sem se, da je lepše in bolj zdravo biti nežen do sebe, saj nismo stroji."

Delaj tisto, kar ljubiš

"Glasba in oder sta zame kot voda in zrak. V našem poslu pa mi največ energije pravzaprav pobere tisto, kar je drugim nevidno - sam posel in njegovo ozadje. Da si ob tem napolnim baterije in regeneriram telo, mi ob glasbi pomagajo moja meditacija, dobra družba, narava."  

"Imej se rada in ne jemlji življenja preresno, uživaj!"
Tibor Golob

Ko si srečen, si najlepši

"Za nego obraza uporabljam naravne vlažilno-hranilne kreme. Za telo in lase pa domače olivno olje z otoka. To sta moja lepotna rituala in še nasvet, ki sem ga dobila od mame: lepota izhaja od znotraj, zato vedno poskrbi, da si srečna. Res se najbolje počutim v svoji koži takrat, ko sem srečna. Tudi moje vodilo zdravega in zadovoljnega življenja je v tej maniri, rečem si: imej se rada in ne jemlji življenja preresno, uživaj!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta