Špela Grošelj: stremim k urejenosti in ne k perfekciji

Saša Britovšek Saša Britovšek
17.12.2019 06:05

Čeprav pravi, da ni vzor za urejeno prehrano in redno rekreacijo ter da je njena motivacija odvisna tudi od letnega časa, ima zelo rada šport. Uživa v teku, plesu, v treningih z utežmi. Najbolj pa jo osrečuje raziskovanje novih dežel. Lovi ravnotežje med zdravim in manj zdravim. A roko na srce, ali nismo takšni vsi?!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Jaz sem precej sezonski človek. Imam obdobja, ko jutra začenjam s telovadbo, zdravim zajtrkom, občasno tudi z meditacijo. Potem pa pridejo dnevi ali celo meseci, ko je "zdravo"  malo manj aktualno. Moja jutra so tako precej odvisna od letnega časa, tako tudi zajtrki. Poleti prisegam na sadno – beljakovinske smoothije, pozimi na ovsene kašice, na dopustu pa skoraj vsak dan zajtrkujem dve jajci na oko. Zelo redko pa jutro začnem brez kavice in branja novic."
Preprosti prigrizki med obroki
"S prehranjevanjem ne kompliciram in nisem ena tistih, ki bi s seboj nosila hrano v plastični posodi. Moje malice so običajno preproste, s seboj največkrat vzamem kak sadež ali beljakovinsko čokoladico. Kadar pa imam natrpan urnik, ne bi bila nikomur za zgled s svojim prehranjevanjem. Še najbolje bi to diplomatsko opisala kot: natrpano." (smeh)
Vedno imam v hladilniku ...
"Piščančje meso, mleko in kislo smetano." 
{instagram}https://www.instagram.com/p/B6EEsf7BQMD/{/instagram}
Večerje in sladice z ljubeznijo 
"Najraje kuham med vikendi in srce mi igra, če kuham za meni ljube ljudi. Takrat si z Gregom vzameva cel dan časa in pripravljava različne jedi. Pravkar delava plan za večerjo, ki jo bova za vikend pripravila prijateljem. No, najrajši pa seveda pečem sladice." 
Ravnotežje med bolj in manj zdravim življenjem
"Prvič sem resno spremenila prehranjevalne navade pred desetimi leti. Vmes so še vedno obdobja, ko nisem "na zdravih tirnicah" in se težko pripravim, da bi se prehranjevala bolj zdravo. Vseeno se trudim ohranjati ravnotežje, kar mi bolj ali manj uspeva, saj tista hrana, ki jo obožujem, ne sodi med najbolj zdravo."
Rekreacija, motivacija in lepota športa
"Rada imam tek, ples, zumbo, določene vrste aerobike. Pa tudi treninge z utežmi. Pri rekreaciji me motivirajo različne stvari in okoliščine. Tega je gotovo več poleti, ker je tudi moja energija takrat drugačna, lepša. Predvsem se želim dobro počutiti v svoji koži in telesu dati to, kar mu ustreza, kar šport zagotovo je."
{instagram}https://www.instagram.com/p/B55ApS3h8_g/{/instagram}
Moje baterije polnijo potovanja
"Osrečujejo me potovanja. Vsako leto se januarja odpravim v tople kraje, vsaj za nekaj tednov pobegnem od zime, spoznavam nove kulture, način življenja, vero, ljudi ... Polna vtisov in spočita se vrnem domov - kjer pa je v resnici najlepše."
Lepotni rituali
"Nisem klasična ženska, v smislu, da bi se držala veliko lepotnih ritualov. Sem bolj za osnove in ne pretiravam z lepotičenjem. Rada pa stavim na energijo. Če je ta prava, odtehta šminko, nohte, pričesko. Seveda stremim k urejenosti, a ne k perfekciji. Tako mi več kot popoln make up pomenijo urejeni nohti in to, da je moja koža nahranjena." 
{instagram}https://www.instagram.com/p/B45POnABO5H/{/instagram}
Mamin lepotni nasvet
"Mama mi je vedno svetovala, naj ne pretiravam s sončenjem, čeprav je sama znala tudi po šest ur loviti rjavo barvo. (smeh) Ta njen nasvet je vsekakor moder in ga poskušam upoštevati."
Lepo mi je v svoji koži ...
"Kadar delam stvari, ki me osrečujejo, se v svoji koži počutim najbolje! Ko pridem z uspešnega nastopa, ko komu lahko pomagam, ko koga presenetim, ko lahko za nekoga naredim nekaj dobrega, ne da bi kaj pričakovala v zameno." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta