Ameriški podpredsednici Kamali Harris uspelo nekaj, kar Melanii Trump ni v štirih letih, odkar je prva dama ZDA

Gr.G.
13.01.2021 09:00
Odgovorna urednica Vogue Anna Wintour je za CNN povedala, kakšne ženske pri reviji uvrstijo na naslovnico.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Podpredsednica Kamala Harris je naša februarska zvezdnica na naslovnici," so na Twitterju sporočili pri reviji Vogue. Harrisovi je tako uspelo nekaj, kar prvi dami Melanii Trump ni, čeprav je tradicija, da se ameriške prve dame pojavijo na naslovnici te ugledne revije. Njeni predhodnici Michelle Obama so pri Vogue posvetili kar tri naslovnice - v letih 2009, 2013 in 2016. Tudi Hillary Clinton je naslovnico Vogue krasila leta 1998. 

Vendar pa z naslovnico, na kateri je Harrisova, niso vsi zadovoljni. Njena polt naj bi bila preveč posvetljena, prav tako mnogi ocenjujejo, da je preveč ležerno oblečena. 

Tega, da ameriški prvi dami modni magazini v preteklih štirih letih niso namenili naslovnice, so opazili tudi pri Breitbart News, pred blokado svojega profila na Twitterju pa je njihovo ugotovitev komentiral tudi Donald Trump. Odgovorna urednica Vogue Anna Wintour je za CNN povedala, da na naslovnico uvrstijo ženske, ki "se za nekaj zavzemajo, v kar verjamejo. Portretiramo ženske, za katere verjamemo, da se posvečajo temam, ki jih tudi sami podpiramo. Ženske, ki vodijo". 

Majhna tolažba je Melanii lahko vseeno naslovnica Vogue iz februarja 2005, ko je sicer na njej bila njena fotografija, vendar je takrat niso imenovali z imenom in priimkom, ampak je pisalo zgolj: "Nova nevesta Donalda Trumpa." Meseca marca 2001 je Melania pridobila ameriško državljanstvo, s takratnim poslovnežem in televizijsko osebnostjo Donaldom Trumpom pa sta se poročila januarja 2005. Njun sin Barron se je rodil marca 2006.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.