(FOTO) Danka, ki bo vedno lepa: Tudi pri 52-ih se legendarna manekenka slači kot v času največje slave

17.09.2021 13:26
Bila je ena največjih modnih zvezd 80-ih let in ena tistih, ki so definirale, kaj je supermodel. Lepota Danke Helene Christensen je brezčasna in še vedno navdihuje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ena najbolj priljubljenih in uspešnih manekenk vseh časov, 52-letna Helena Christensen ima svoje delo tako zelo rada, da se namerava z njim ukvarjati še kar nekaj let. Tokrat je za reklamne namene pozirala v spodnjem perilu, fotografije je delila tudi na Instagramu in znova dokazala, da je na svojo formo lahko zelo ponosna.

Profimedia

Postavo, ki ji jo zavidajo številne desetletja mlajše kolegice, rada nastavi fotografskemu objektivu. Zdi se, da je njena lepota brezčasna. 

Profimedia

Kariera Christensenove se je začela že davnega leta 1986, ko je zmagala na izboru danske mis Universe. Bila je ena od originalnih supermodelk, ki so svoj čas dajale takt manekenski sceni. Ob njej so to bile Linda Evangelista, Christy Turlington, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Elle Macpherson in Claudia Schiffer.

Profimedia

Na modno brv se je vrnila kmalu, potem ko je leta 1999 rodila sina Mingusa Luciena, ki ga je spočela z igralcem Normanom Reedusom, s katerim je bila v zvezi med letoma 1998 in 2003. V nekem intervjuju je povedala, da svojo postavo pripisuje plavanju, rada ima tudi fitnes.

Profimedia

Poskušala se je uveljaviti tudi kot modna oblikovalka, ukvarja se s fotografijo in bila je ena od ustanoviteljic revije Nylon, ki je izhajala med letoma 1999 in 2017.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta