(FOTO in VIDEO) Slavna igralka razkriva, kako po 45. letu do popolnega videza akcijske junakinje

Saša Britovšek Saša Britovšek
21.01.2020 06:04

Jennifer Garner je 47-letna hollywoodska igralka, ki so jo zaznamovale vloge akcijskih junakinj in tudi poroka z zdaj že nekdanjim možem igralcem Benom Affleckom. Lansko leto smo jo lahko gledali v filmu Pepermint: Angel maščevanja, kjer je po dolgem času spet spomnila gledalce, da je kljub svojim 47 letom še vedno videti čudovito.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jennifer Garner v svečani različici
Reuters

Jennifer se ponaša s postavo, ki ji jo lahko zavidajo dvajsetletnice, in nemalokrat se na intervjujih sreča z vprašanjem, kako ji uspe ohranjati kondicijo in popolni videz ob natrpanem urniku ter treh otrocih. Rada se pošali, da je krivec za to njena zgodnja budilka, ki jo spravi pokonci že ob 5:15.

Zjutraj najprej telovadba 

Takoj ko se zbudi, začne s telovadbo. Pravi, da mora pohiteti, da si slučajno ne premisli. In iz istega razloga jo ob postelji čakajo športna oblačila, da takoj smukne vanje. Podobno je s kavnim avtomatom, ki je nastavljen tako, da je kava pripravljena, ko igralka odpre oči.  
Garnerjeva zaupa vadbi zvezdniške osebne trenerke Simone De La Rue. Velikokrat vadita skupaj, a če mora Jennifer trening opraviti sama, sledi navodilom na aplikaciji. Tako še pred pol šesto zjutraj začne z vadbo na trampolinu ali s plesanje, skratka z nečim, kar jo prebudi in prepoti. "Včasih je dovolj le 20 minut intenzivne vadbe in se že prepotim. To je zmaga!" je na svoj Instagram profil zapisala igralka in dodala, da "nimam ene ure časa za telovadbo" ni izgovor, saj je lahko že 15 minut dovolj, da se počutiš bolje, če le osvojiš rutino. 

Po potenju tuš in krema za sončenje

Igralka vsak dan brez izjeme po tuširanju poskrbi za zaščito pred nevarnimi sončnimi žarki. Tudi, če namerava dan preživeti v zaprtem prostoru. "Naša koža je naš zaščitni znak, je prvi vtis, s katerim se predstaviš in zato najbolj opazna. Ker je pomembno, da smo veliko zunaj in uživamo na soncu, nikakor ne smemo pozabiti na zaščito. Res, da pri dvajsetih težko razumeš, kako pomembna je zaščita, in da ti bo kasneje še kako žal, če ne boš dosleden pri skrbi zanjo. Dolgo časa je lahko vse dobro, potem pa se kar naenkrat pojavijo znaki poškodovane kože. Edini način, da imaš lepo kožo tudi v zrelih letih je, da ves čas skrbiš zanjo."  

Zajtrki in malice

​"Včasih se odločim za smuti, sicer sem pa tiste vrste dekle, ki ima zjutraj najraje avokado in jajca. Umešana jajca so zakon," stavi na rumeno-zelene zajtrke. Kadar se Garnerjeva pripravlja na fizično naporno vlogo, ima dvakrat na dan treninge in ob tem potrebuje tudi nekaj dodatnega "goriva", da lahko obvlada telesne napore. Tukaj nastopijo v njen vsakdan pametni prigrizki. Privošči si jih po kosilu in pred drugo dnevno telovadbo, da lahko še pri močeh dočaka večerjo. Pri vmesnih prigrizkih je pomembno, da po njih nisi preveč sit, a da so še vedno kalorično gorivo telesu. Igralkina svetovalka za hrano ji je odsvetovala proteinske ploščice, saj vsebujejo veliko ogljikovih hidratov oziroma sladkorja, predlagala pa ji je prigrizke s proteini, maščobami in vlakninami, kot je recimo velika žlica mandljevega masla ali kakšnega drugega masla iz oreščkov. Včasih pa si privošči lanene krekerje z avokadom in sirom. 
Kadar ima čas, je Jennifer zelo rada v kuhinji. Kuhanje ji je tako pri srcu, da se je pred letom dni odločila posneti svoj (amaterski) kuharski šov. V njem pripravlja preproste domače jedi, ki jih imajo radi njeni otroci, njo pa spominjajo na srečno otroštvo. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/BghCAiuhvy8/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/BhpgDEihda_/{/instagram}

Kako do izoblikovanih rok?

Jennifer Garner je znana po tem, da ima vso svojo kariero lepo izoblikovane roke. Njena ramena in bicepsi so naravnost ubijajoči, a točno takšne potrebuje v vlogah akcijskih junakinj kot sta Alias in Elektra. Pred kratkim pa jih je, med pripravami za film Pepermint, pokazala sledilcem na svojem Instagram profilu. Videti je že skoraj kot profesionalna boksarka. Njena telesna trenerka Simone je za revijo Womens Health povedala, da sta se za zadnjo vlogo pripravljali tri mesece, šest dni na teden, in da sta posebno pozornost namenili oblikovanju rok. V treninge je vključila veliko vadbe z utežmi, elastičnimi vrvmi in vaje z lastno težo, kot so sklece in vzgibi. Prav elastične vrvi so še posebej praktične, saj ne zavzamejo veliko prostora in jih lahko spraviš tudi v kovček, kadar moraš na pot. Tako ni izgovorov, da na potovanju nisi mogel vaditi. 

Trening kikboksa za sproščanje stresa in jeze. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta