(FOTO) Pretresljivo priznanje Tine Maze: "Na zdravniškem pregledu so mi odkrili benigni tumor na maternici"

A.L.
01.02.2022 07:33
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Zimske olimpijske igre v Pekingu so pred vrati, nekdanja slovenska vrhunska alpska smučarka Tina Maze pa je v intervjuju za Sportklub presenetila tudi s pretresljivo izpovedjo. 38-letnica je pojasnila, kaj se je dogajalo tik pred koncem njene kariere in kaj je v resnici botrovalo k njenemu zaključku. 

"Takrat sem bila povsem iztrošena. Telo ni zmoglo več. Še celo ženske cikle sem imela na dva tedna. Na zdravniškem pregledu so mi odkrili miom, benigni tumor na maternici. Ker sem želela zanositi, sem se pozanimala, ali je potrebna operacija, ali moram počivati … Jasno mi je postalo, da ne smem obremenjevati telesa. Zaradi tega sem pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) poskušala uveljaviti status poškodovane tekmovalke, s čimer bi ohranila svoj štartni položaj. Pri FIS so temu nasprotovali. Dejali so mi, da mi za čakanje ne pripada status poškodovanega smučarja," je razkrila.

Pripoveduje, da se je to nato vleklo vse do mariborske tekme. "Upala sem, da bo prišlo do spremembe. V tem primeru bi na Zlati lisici nastopila kot članica prve jakostne skupine. Takrat sem se poigravala z mislijo o podaljšanju kariere. Še naprej bi smučala in morda ob tem, takšna je bila želja, zanosila. Toda pri FIS so bili neomajni. Tudi na športnem razsodišču v Lozani sem ostala praznih rok. Še danes trdim, da je to krivično in nepošteno do ženske, ki želi zanositi. Predvsem v času, ko je imajo mnoge ženske težave z zanositvijo," je povedala za Sportklub.

Kmalu po koncu smučarske kariere je Mazejeva zanosila in se s partnerjem Andreo Massijem razveselila deklice Anouk, ki danes že obiskuje vrtec. "S tem sem dobila darilo. Svoje sem v športu naredila. Materinstvo pa je za žensko najlepše. Biti mama je bila vedno moja prioriteta."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta