Hladen tuš: V BiH se čudijo, kako malo glasov je na volitvah dobila spletna vplivnica s kar 177.000 sledilci

D.Ži
17.11.2020 00:13
Da na tisoče spletnih oboževalcev v resničnem življenju ne pomeni popolnoma nič, je na trd način izkusila bosanska zvezda Instagrama.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na Instagramu ji sledi 177.000 ljudi, ko pa je bilo potrebno njeno ime obkrožiti na volilnem lističu, jih je to naredilo le 88. Spletna vplivnica Emina Jahić je bila kandidatka Demokratske fronte za mestni svet v Tuzli. Njena kandidatura je v Bosni in Hercegovini pritegnila kar veliko pozornosti, mediji so poudarjali, da lahko dekle s toliko sledilci pomembno vpliva na razplet volitev. Mnogi so bili prepričani, da bo brez najmanjših težav postala svetnica, a se je izkazalo, da njene politične ambicije podpira le 88 ljudi, piše Dnevni avaz.

22-letnica je ob tem seveda precej nakremžena. "Ena od težav, na katere se želim osredotočiti, je zahtevanje delovnih izkušenj pri iskanju zaposlitve. Želim si slišati vaše težave in predloge, kako bi se lahko s skupnimi močmi borili za svoje pravice in boljši družbeni položaj. Delala bom na izboljšanju življenjskih pogojev v mestnih skupnostih, ki spadajo pod Tuzlo, in ob vaši pomoči naredila mesto boljše za življenje," je Emina govorila pred volitvami, a ji svojih sledilcev na volišča očitno ni uspelo premakniti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta