O skrivnostni smrti mlade hollywoodske zvezdnice znane nove podrobnosti: Bila je povsem izčrpana

07.10.2021 09:08
Najbrž nikoli ne bo jasno, zakaj je tako mnogo prezgodaj umrla Brittany Murphy, se pa njeni nekdanji kolegi spominjajo poslednjih dni z njo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Dobrih 12 let po tem, ko je 32-letna hollywoodska igralka Brittany Murphy nenadoma umrla, njen mnogo preran odhod še vedno obdaja veliko skrivnosti. 

Novi dokumentarni film "What Happened, Brittany Murphy?" razkriva številne nove podrobnosti o njenih poslednjih dnevih, pa tudi o zvezi z možem, 40-letnim Simonom Monjackom, ki je na nenavadno podoben način umrl le pet mesecev kasneje. 

Monjackova preteklost je že bila predmet dokumentarnih filmov, ki so vključevali intervjuje z njegovo mamo Lindo in bratom Jamesom, pa tudi z nekdanjo zaročenko Elizabeth Ragsdale, ki pravi, da ji je lagal o tem, kdo je bil v resnici. 

Reuters

Ragsdalova in Monjack sta se po kratkem dvorjenju zaročila. Kmalu za tem je zanosila, Monjack pa je vztrajal pri porodu v ZDA. Ko je bila noseča štiri mesece, ji je plačal letalsko karto za New York in ji obljubil, da bo tam.

"Ko sem prišla v svojo malo garsonjero v New Yorku, sem ga poklicala in oglasil se je. Rekla sem: 'Simon, prispela sem ...' in preden sem dokončala stavek, je odložil slušalko. Pustil me je, nosečo in samo," v dokumentarcu razkriva Ragsdalova.

"Bil je nemiren človek, vajen je bil zavajati ljudi, Brittany je bila ena njegovih zadnjih žrtev," o Simonu pravi Cynthia Hill, režiserka dokumentarca. Meni, da je s seboj nosil vedenjski vzorec, ki je z raziskovanjem postajal vedno bolj očiten. 

Umetnica ličenja Trista Jordan, ki nastopa v dokumentarcu in je z Brittany sodelovala pri zadnjem filmu Something Wicked, pravi, da je bila njena podoba v zadnjih mesecih zaskrbljujoča. "Njene oči so bile tako vdrte in videti je bila zelo žalostna," pravi Jordan. "Pestile so jo bolečine, noge je imela šibke in sama ni mogla vstati," se spominja. 

Reuters

Februarja 2010 je patolog Ed Winter ugotovil, da je njena smrt posledica nezdravljene pljučnice v kombinaciji z anemijo in prevelikim odmerkom zdravil, vključno z zdravili proti bolečinam in prehladom. V njenem telesu niso našli nobenih prepovedanih drog. "Njena smrt je bila tako bizarna in toliko je preobratov v zvezi z njo," pravi izvršni producent Buddy Day.

Toda kljub drami, ki je obkrožala njeno smrt, režiserka pravi, da so se vsi, s katerimi je govorila, strinjali, da nikoli ne bi smeli pozabiti na njeno ljubeznivost. "Vsi so bili tako pozorni, ko so jo opisovali. Bila je radodarna, skrbna in vedno je mislila na vse. Na to pogosto pozabimo zaradi skrivnosti, ki obdaja njeno smrt," pravi Hill. Dokumentarni film bo predvajan na HBO Max 14. oktobra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta