Okoljska aktivistka Thunbergova v izposojenem stanovanju prebolela COVID-19

Gr.G.
24.03.2020 18:46
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Okoljska aktivistka Greta Thunberg je danes prek Instagrama sporočila, da je prebolela COVID-19, bolezen, ki jo povzroča novi koronavirus. Švedska najstnica je zapisala, da je zadnja dva tedna preživela v izolaciji, v katero se je odpravila po vrnitvi iz poti po srednji Evropi. Bolezen je prebolela v izposojenem stanovanju, da ni bila skupaj z mamo in sestro, je dodala.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B-HwpQkJqrc/{/instagram}
"Pred desetimi dni sem pričela čutiti simptome, istočasno kot moj oče, ki je potoval z menoj v Bruselj. Počutila sem se utrujeno, oblival me je znoj, imela sem suho grlo in sem kašljala. Oče je imel enake simptome, le da so bili hujši," je pojasnila Thunbergova. Na Švedskem se sicer ni mogla testirati, saj testirajo za okužbo s koronavirusom samo tiste ljudi, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč. "Nisem bila testirana, vendar je zelo verjetno, da sem imela koronavirus," je dodala. 

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta