(POZITIVNO) Ozdravel prvi nemški nogometaš, pa tudi 90-letnica, ki je postala simbol zmage nad koronavirusom

D.Ži, STA
23.03.2020 10:06

Zgodb o srečnem razpletu okužbe je vse več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Geneva Wood, 90-letnica iz Seattla, je premagala koronavirus in postala simbol upanja za tisoče okuženih, zlasti starejših, pa tudi milijone ljudi po svetu, ki se okužbe bojijo, pišejo ameriški mediji. Geneva se je okužila sredi februarja, tako kot mnogi prebivalci doma starostnikov v Seattlu. Od 132 okuženih je zbolelo več kot šestdeset odstotkov, četrtina jih je umrla. Njena vnukinja pravi, da so babici bolezen potrdili 6. marca. V domu je pristala januarja, potem ko je utrpela možgansko kap. Vnukinja Kate pravi, da nad babičinim okrevanjem ni presenečena, saj je vedno bila borka. Skozi bolnišnično steklo je babica družini sporočila, da bo bolezen premagala in da bodo nanjo še zelo ponosni. Kate je na Facebooku napisala, da je babica, ko je bila še bolna, prosila, če bi ji lahko prinesli krompirjevo juho in da se zdaj vsi, tudi zdravniki, šalijo, da ji je prav ta jed pomagala.
{facebookpost}https://www.facebook.com/cami.neidigh/posts/10222215087587024{/facebookpost}

​Hanks in žena: "Počutiva se bolje"

Slavni ameriški igralec Tom Hanks in njegova žena Rita sta bila med prvimi zvezdniki, ko so razkrili, da so se okužili s koronavirusom.

Ozdravel prvi nemški nogometaš, okužen s koronavirusom

Luca Kilian, prvi nogometaš v nemški prvi ligi, ki je bil okužen s koronavirusom, je ozdravel, poročajo tamkajšnji mediji.
"Začelo se je 10. marca z draženjem po grlu," je dejal 20-letni Kilian, član Paderborna, za časnik Westfalen-Blatt. "Naslednji dan sem imel glavobol, vendar sem še naprej normalno treniral."
"Dvanajstega marca sem dobil napade vročine. Bili so kot valovi in naslednji dan so postali še močnejši. Vročina in tresavica. Tedaj me je prvič postalo strah. Potreboval sem štiri dni, da se je temperatura spustila. Vsak dan sem se počutil bolje," je nadaljeval Kilian.
Nogometaš je pogovor z novinarjem izkoristil za opozorilo naj ljudje spoštujejo navodila pristojnih služb. "Zdaj lahko delim svoje izkušnje; sem športnik, sem v dobri telesni pripravljenosti, a vseeno sem se moral čvrsto boriti proti virusu. Za ljudi, ki niso povsem zdravi, je lahko to usodno," je dejal.
Kilian je imel srečo, da je njegova mama zdravnica, zato je bolezen prestal na domu. "Bil sem v popolni izolaciji. Če bi ostal v Paderbornu, bi zagotovo končal v bolnišnici."
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta