Zaradi koronavirusa odpovedana liga NBA, prekinjena potovanja iz Evrope v ZDA, okužena tudi hollywoodski zvezdnik in slavni nogometaš

A.L., STA
12.03.2020 06:33

Severno-ameriška poklicna košarkarska liga NBA je zaradi koronavirusa prekinila nadaljevanje letošnje sezone, potem ko so odkrili, da je center Utah Jazz Rudy Gobert okužen s tem virusom. Prekinitev sezone velja za nedoločen čas.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Najprej so v sredo zvečer odpovedali tekmo med Utah Jazz in Oklahma Thunder, ki je že potekala in obe ekipi dali v karanteno. NBA je sporočila, da je bil test za koronavirus enega od igralcev pozitiven, ameriški mediji pa so kasneje poročali, da gre za Goberta, ki ga med tekmo sicer ni bilo v dvorani.
"NBA po zaključku nocojšnjih tekem do nadaljnjega prekinja sezono. NBA se bo v času prekinitve odločila o naslednjih korakih glede pandemije koronavirusa," je sinoči sporočilo vodstvo lige.
Redna sezona lige NBA bi se morala končati 15. aprila, nakar bi se morala začeti končnica v katero bi se skoraj zanesljivo uvrstili obe ekipi slovenskih zvezdnikov Miami Heat Gorana Dragića in Dallas Mavericks Luke Dončića.

Trump za širjenje koronavirusa po ZDA okrivil Evropejce in prekinil potovanja iz Evrope v ZDA za 30 dni

Ameriški predsednik Donald Trump je medtem v televizijskem nagovoru dejal, da Evropejci prinašajo koronavirus v ZDA zaradi česar se je odločil, da za 30 dni prekine potovanja iz Evrope v ZDA. Ker promet čez Atlantik poteka z istimi letali, gre dejansko tudi za prekinitev potovanj iz ZDA v Evropo.
Prekinitev potovanj, ki bo najbolj prizadela letalski promet, se začenja ob 23.59 uri v petek po vzhodno-ameriškem oziroma ob 4.59 uri v soboto zjutraj po srednjeevropskem času.
Trump je v televizijskem nagovoru krivdo za ameriške okužbe s koronavirusom pripisal pripisal Evropejcem, ki naj bi "semena" okužbe prinesli v ZDA. Virus je decembra lani izbruhnil na Kitajskem in Trump je potem šele 31. januarja omejil potovanja v ZDA iz Azije.

Večer

Okužbo s koronavirusom potrdil tudi hollywoodski zvezdnik

CNN poroča, da so v Avstraliji okužbo s koronavirusom potrdili pri Tomu Hanksu in njegovi ženi Riti Wilson. 63-letnik se v Avstraliji mudi zaradi snemanja filma o življenju Elvisa Presleyja, tam se mu je pridružila tudi soproga. "Počutila sva se rahlo utrujeno, kot bi bila prehlajena, imela sva neke vrste bolečine po telesu."
{instagram}https://www.instagram.com/p/B9nVasnBNF5/{/instagram}
Koronavirus so potrdili tudi pri 25-letnemu italijanskemu nogometašu Juventusa Danielu Ruganiju.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta